Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Gordan Matković kandidat za gradonačelnika Osijeka

– Izvršni odbor očekuje potporu kandidaturi Gordana Matkovića i od oporbenih političkih opcija, kao i široku podršku građana Osijeka – poručuju u svojem priopćenju iz HSPAS-a
20. prosinca 2012. u 11:13 1 komentara 92 prikaza
Gordan Matković (1)
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

U utrku za gradonačelničku fotelju Osijeka ponovno se uključio nekadašnji gradonačelnik Gordan Matković. Za njegovu kandidaturu odlučio se Izvršni odbor osječke podružnice HSP-a dr. Ante Starčević.

– Gordan Matković, obnašajući dužnost gradonačelnika te realizirajući niz uspješnih razvojnih projekata, dokazao je da se politikom suradnje i partnerstva grad može ravnopravno razvijati kao i drugi veliki gradovi u Hrvatskoj uvažavajući sve njegove specifičnosti – navodi u obrazloženju Mario Galić, dopredsjednik Izvršnog odbora Gradske podružnice Osijeka HSP dr. Ante Starčević.

Haespeovci Ante Starčevića smatraju da u Osijeku ne postoji politička opcija ni snaga koja se može i hoće suprotstaviti aktualnoj vladajućoj garinituri. U svojem priopćenju navode da je "kraj četverogodišnjeg mandata gradonačelnika Krešimira Bubala i vladajuće koalicije HDSSB-HNS rezultirao potpunom stagnacijom, izostankom gradskih investicija, političkom i gospodarskom izolacijom grada".

HSPAS, zaključuje potom, da je rezultat svega navedenog opasan trend porasta broja nezaposlenih, ali i egzodus mladih ljudi iz Osijeka i okolice.

– Stoga Izvršni odbor očekuje potporu kandidaturi Gordana Matkovića i od oporbenih političkih opcija, kao i široku podršku građana Osijeka – poručuju u svojem priopćenju iz HSPAS-a.

KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE
Stiže vrhunac toplinskog vala. Stručnjaci objasnili uzrok ekstremnih vrućina: 'Tek je počelo'
Zdravstveno osiguranje
Dopunsko, dodatno ili oboje? Ovo su razlike u dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjima koje morate znati
  • Avatar kale79
    kale79:

    Matkoviću, bez podcjenjivanja ali nisi kadar nositi mjesni odbor a kamoli grad na svojim nejakim plećima. Razumijem da HSP dr. A.S. nema kvalitetan kadar, ali zar nisi ti nedavno ušao u stranku? Mijenjaš stranke brže nego Severina frajere