Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nenajavljeni posjet

Maras objavio fotke s gradilišta pa dobio prijavu

Ministar Maras na gradilištu
Foto: Facebook
1/5
12.06.2015.
u 09:31

- Pogriješio sam! Tko dela taj i griješi, kratko je komentirao ministar Maras u emisiji Poligraf Hrvatskog radija.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras prijavljen je zbog nenošenja kacige na gradilištu i to na temelju fotografija sa službenog Facebook profila. Maras je objavio nekoliko fotografija na kojima je vidljivo da ne nosi zaštitnu kacigu, a u opisu stoji da se radilo o nenajavljenom posjetu gradilištu zgrade regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe (SEECEL) na zagrebačkoj Kajzerici.

Ministra je prijavio doc. dr. sc. Goran Vojković koji je sadržaj prijave objavio na svome Facebook profilu.

''Poštovani, kao što vam je poznato, zaštita glave obvezna je na svim radnim mjestima gdje postoji opasnost od ozlijede uzrokovane padajućim predmetima, gdje je ograničen radni prostor te postoji opasnost od udara glavom u opremu ili predmete, za zaštitu od slučajnog dodira s električnim vodovima ili dijelovima pod naponom, odnosno općenito svuda gdje postoji opasnost od ozljeda glave

Dana 11. lipnja 2015. godine ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na svojoj javnoj Facebook stranici pohvalio se, citiram: 'Nenajavljeni posjet gradilištu. Svi radnici na svojim pozicijama, radi se punom parom smile emoticon. Zgrada Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe (SEECEL) na zagrebačkoj Kajzerici, koja se financira iz EU fondova, već dobiva svoje vizure...'

Ministar je javno objavio i niz fotografija iz kojih je vidljivo:
a) Ministar ne nosi zaštitnu kacigu.

b) Radni proces na gradilištu je u tijeku (ministar se sam pohvalio da je tako „nenajavljeni posjet“, a dodatno i na samim fotografijama se vidi kako je radni proces na gradilištu u tijeku za vrijeme posjeta).

Smatram da ministar u Vladi Republike Hrvatske tim prije što je ministar treba poštivati propise u odnosu na prosječnog građanina, pa tako i Zakon o zaštiti na radu (NN 71/14, 118/14, 154/14) te Pravilnik o zaštiti na radu na privremenim ili pokretnim gradilištima (NN 55/08).

Ministar se mora iskazivati svojim primjerom, izvođač radova također, što se u ovom slučaju nije dogodilo, jer na mjestu gdje se ministar nalazio, što se vidi iz fotografija, postojala je opasnost od ozlijede uzrokovane padajućim predmetima ili udara glavom u predmete.

Stoga molim Inspektorat rada da postupi prema ovlastima i sankcionira ovakvo ponašanje. Ministar je radnim danom dostupan na: Ministarstvo poduzetništva i obrta, Adresa: Ulica grada Vukovara 78, Zagreb", stoji u prijavi.

- Pogriješio sam! Tko dela taj i griješi, kratko je komentirao ministar Maras u emisiji Poligraf Hrvatskog radija.

>> Maras već mjesec dana ne želi pokazati račune s puta u SAD

 

Nenajavljeni posjet gradilištu. Svi radnici na svojim pozicijama, radi se punom parom :) Zgrada Regionalnog centra za...

Posted by Gordan Maras on 11. lipanj 2015

Komentara 36

DA
DambacrnaMamba
09:48 12.06.2015.

Čemu prijava? Kaciga kod Marasa ionako nema što za zaštiti ;-)

UI
Uvijek_iskreno
09:39 12.06.2015.

Bahati ministar smatra da za njega zakon ne vrijedi.

JE
Jelenko18
09:37 12.06.2015.

Kakav je to primjer jednog minista? pa kako uopce od naroda ocekujete postovanje kakvo vas nije sram traziti postovanje pravilnika i zakona a vi je sami krsite i jos najbolje isto objavite na fb :/ jad bjeda ocaj.... ajde pjetlici dosta ste se sramotili vrijeme je da odete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije