Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Jandroković:

'Očito je da se PNUSKOK pretvorio u partijsku policiju'

Gordan Jandroković, HDZ
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
10.09.2015.
u 16:25

Sve one koje Zoran Milanović i njegov uži krug smatra politički opasnima nastojat će na taj način neutralizirati, optužio je Jandroković

- Imamo nepobitne dokaze da je represivni aparat upotrijebljen u političke svrhe. Očito je da se dio MUP-a poznatiji pod imenom PNUSKOK pretvorio u partijsku policiju - rekao je Gordan Jandroković na današnjoj HDZ-ovoj izvanrednoj konferenciji za medije povodom objave dokumenata koji navodno ukazuju na to da je bivši ministar financija Slavko Linić bio pod istragom PNUSKOK-a.

Linić je lani tvrdio da je pod istragom, no Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost ljetos je zaključio da Linić nije bio pod istragom i operativnim postupkom ni OTC-a, ni Ravnateljstva policije, odnosno PNUSKOK-a. Večernji je pak objavio faksimile dopisa Ureda za sprječavanje pranja novca načelniku PNUSKOK-a Mariju Bertini prema kojima je Linić ipak bio pod istragom. Saborski Odbor zaključak o Liniću donio je početkom srpnja, a dopis Ureda PNUSKOK-u je iz kolovoza.

Jandroković je na današnjoj presici rekao da postoji vertikala Milanović-Ostojić-Bertina koja mimo procedura i zakona odrađuje poslove za SDP.

- Radi se, očito, o partijskoj policiji koja bira policijsko-političke slučajeve i sve one koje Zoran Milanović i njegov uži krug smatra politički opasnima nastojat će na taj način neutralizirati - rekao je Jandroković, dodajući da ne brane Linića već zaštitu svakog hrvatskog građanina i pravni poredak, "jer ovo nije ništa drugo nego revolucionarno pravo".

- Ovo je više nego opasno i ovo je zaista skandal koji nadilazi sve one koje smo vidjeli u ove 3,5 godine od strane Milanovićeve vlade - rekao je Jandroković.

Željko Reiner rekao je da je njihov poziv premijeru Zoranu Milanoviću da dođe u Sabor i objasni svoju ulogu rezultirao potpunim ignoriranjem. - To nije sumrak demokracije, to je mrak. Mrak je zavladao u Hrvatskom saboru i taj mrak trebamo rasvijetliti - rekao je Reiner, dodajući da bi, da pred nama nisu izbori, Milanović i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić trebali odmah podnijeti ostavku te da bismo zbog toga odmah trebali ići na izbore.

Davorin Mlakar rekao je da je riječ o nezapamćenom skandalu u našoj novijoj političkoj povijesti i aferi koja "trese stupove slobode u državi" i koju je vladajuća koalicija nastojala zataškati.

- Činjenica je da su postupanjem SDP-a i vladajuće koalicije, a to korištenjem državnih službi, teško narušene osnovne slobode i prava svih naših građana - rekao je Mlakar. - Ovo ponašanje je nedopustivo u bilo kojoj uređenoj zemlji.

Danas je konferenciju održao i ministar Ranko Ostojić koji je demantirao Linićeve optužbe i rekao da istrage nije bilo ni onda ni danas.

>> Žestoko u Saboru! Linić kolegama rekao: 'Sramite se!'

Komentara 63

KN
knjizevnik19
16:40 10.09.2015.

Izici ce mnoge stvari na vidjelo kada Sdp ode s vlasti. Pod posebnim povecalom ce biti ovakvi postupci Milanovica i Ostojica.

KN
knjizevnik19
16:43 10.09.2015.

Sramotno cime se sve sluze samo da bi ostali na vlasti, a nitko ih vise ne želi...Gradjani odavno nemaju ni mrvicu povjerenja u vlast.

AN
ancica99
16:40 10.09.2015.

ma Milanović i njegovi su uskoro prošlost! Samo da čim prije budu izbori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije