Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"bilo je dosta"

Gorbačov traži od Putina da napusti dužnost premijera

Chris Chelios
Foto: AFP
1/2
25.12.2011.
u 11:16

U njegovoj eri bila su tri razdoblja. Dva predsjednička i jedno premijersko. I to je dovoljno zbog toga što su se oko Putina stvorili krugovi i klanovi. Mnogo je toga što bi trebalo iskorijeniti - kazao je bivši sovjetski predsjednik.

Bivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov kazao je u radijskom intervjuu kako bi da je na mjestu ruskog premijera Vladimira Putina napustio politiku.

- Dobro poznajem Putina jer sam mu mnogo pomogao na početku njegova djelovanja. I u zemlji i u inozemstvu. Puno smo razgovarali te sam ga podržavao. Onda je to zaslužio. No, kasnije su se događale stvari oko kojih se nismo mogli složiti - rekao je Gorbačov dodavši da se Putinova era koja je počela 1999. približila kraju.

- U njegovoj eri bila su tri razdoblja. Dva predsjednička i jedno premijersko. I to je dovoljno zbog toga što su se oko Putina stvorili krugovi i klanovi. Mnogo je toga što bi trebalo iskorijeniti - kazao je.

Bivši sovjetski predsjednik te komentare iznio je istog dana kad su tisuće Rusa prosvjedovale protiv rezultata izbora s početka prosinca na kojima je većinu dobila Ujedinjena Rusija premijera Vladmira Putina. Nezadovoljnici žele poništenje tih izbora te ih smatraju prijevarom.

Popularnost bivšeg agenta KGB-a znatno je pala od kad je zajedno s predsjednikom Medvedevim objavio planove o zamjeni položaja na čelu države.

Ključne riječi

Komentara 122

FE
Felicijen
15:32 25.12.2011.

Da je to isto netko tražio od Gorbačova, on bi sigurno istog trena sišao s vlasti....

OB
-obrisani-
19:32 25.12.2011.

Budalo cionisticka jos meni nisi odgovorio na staro pitanje a trazis da ti ja odgovorim.

MI
miran
12:16 25.12.2011.

\"Gorbačov traži od Putina da napusti dužnost premijera\" Ti mizerijo jos nesto imas za kazati. Pa odavno bi trebao cutati da imas i malo dostojanstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije