Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odriče ga se

Gorbačov se srami Putina zbog izrugivanja prosvjednicima

gorbačov
AFP/PIXSELL
23.12.2011.
u 16:48

Ruski je premijer bijele vrpce koje prosvjednici nose usporedio s kondomima, a oporbu s majmunima iz "Knjige o džungli"

Posljednji vođa SSSR-a Mihail Gorbačov izjavio je da se srami ruskog premijera Vladimira Putina zbog njegova izrugivanja prosvjednicima i njihovim zahtjevima.

Gorbačov, koji je podržavao Putina pri njegovu prvom dolasku na vlasti, u intervjuu je za oporbene novine Novaja Gazeta također otkrio da smatra da je predsjednik Dmitrij Medvedev izgubio političku vjerodostojnost nakon što je odbio preispitati rezultate parlamentarnih izbora. Na izborima, koji su održani 4. prosinca, pobijedila je Putinova i Medvedevljeva Ujedinjena Rusija, unatoč tome što je broj glasova koje je osvojila bio mnogo manji od očekivanog. U javnosti su se pojavile sumnje o namještenosti te zahtjevi za ponovnim raspisivanjem izbora.

Putinov stav prema prosvjednicima očito nije pretjerano postojan, jer ih je isprva pohvalio zbog političke aktivnosti, da bi ih potom omalovažavao. Tako je prošlog tjedna u pojavljivanju na televiziji bijele vrpce koje prosvjednici nose usporedio s kondomima, a oporbu je pak usporedio s majmunima iz "Knjige o džungli".

Komentara 327

OB
-obrisani-
00:24 24.12.2011.

Olgice, jesi li uspjela malo brisnuti na zrak da te Vlado ne vidi...?

OB
-obrisani-
00:45 24.12.2011.

ja sam uvijek njezna samo u krevetu grebem ko macka

SP
Spomenik
23:01 23.12.2011.

>>>mi ruskinje nazalost uvijek radje uzmemo glöupa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije