Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNA REVIZIJA

Goran Marić: Privatizacija Croatia osiguranja bila je nezakonita

Goran Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.06.2015.
u 21:29

Državna revizija utvrđuje, i to bez dvojbe navodi, da je ovaj čin privatizacije bio protuzakonit - rekao je Marić

Privatizacija Croatia osiguranja bila je nezakonita, rekao je HDZ-ov saborski zastupnik Goran Marić na HRT-u pozivajući se na izvješće državne revizije. Podsjetimo, Adris je 2014. godine kupio 39,05 posto udjela u CO-u za 905 milijuna kuna, da bi iste godine uplatio još 840 milijuna kuna za dokapitalizaciju i time došao na 60 posto vlasništva.

- Državna revizija utvrđuje, i to bez dvojbe navodi, da je ovaj čin privatizacije bio protuzakonit - rekao je Marić. Dodao je kako članak 9. Zakona o pretvorbi kapitala društava osiguranja i reosiguranja definira da način privatizacije takvih društava određuje isključivo Sabor na prijedlog Vlade. Odluku o načinu privatizacije CO-a donijela je Vlada na temelju odredbi Zakona o upravljanju državnom imovinom.

- Ja mislim da se radi o projektiranoj šteti i ovdje su zakazali mnogi. Međutim, srećom, nije zakazao Ured za državnu reviziju - rekao je Marić.

- Ono što je protuzakonito treba dokinuti i takvu odluku bi trebalo ukinuti. Ovdje je Državno odvjetništvo ta institucija koja štiti interese Republike Hrvatske i očekujem da će pokrenuti postupak poništenja ovakvog ugovora jer još uvijek imamo vremena da ne nastupe nesagledive i nenadoknadive posljedice. Još uvijek se može sanirati šteta - dodao je.

Marić je napomenuo da nalaz državne revizije upozorava da je neposredno prije prodaje smanjena vrijednost nekretnina CO-a za više od pola milijarde kuna i da to nije utvrđeno sukladno međunarodnim standardima u financijskom izvješćivanju.

>> Državna revizija: Vladi je Sabor trebao potvrditi prodaju CO-a

Komentara 48

Avatar white socks
white socks
22:00 01.06.2015.

Ništa nije nezakonito. Milanović je CO poklonio svom prijatelju pa kod njega na jahtu.

Avatar juricamesko
juricamesko
21:56 01.06.2015.

ma ne vjerujem pa ovo je tako postena vlada da takve nigdje nema. pa gdje bi oni pogodovali Adris grupi. Osim za malu proviziju.

BA
barbaizamerike
22:36 01.06.2015.

pitam politicare I hrvatski narod kako je jedan. bivsi direktor croatia osiguranja u americi u drzavi arizoni kupio golf igraliste da vas podsjetim hobi mu je bio igranje tenisa sa bivsim predsjednikom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije