Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-OV EKONOMIST

Goran Marić: Branko Grčić dosljedan je u svom iskrivljavanju istine

Goran Marić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
29.09.2015.
u 17:19

Marić je za potpredsjednika Vlade rekao da je riječ ili o genijalcu ili o osobi s previđanjima

Branko Grčić dosljedan je u svom iskrivljavanju istine, rekao je danas HDZ-ov ekonomski stručnjak Goran Marić.

- Ako je nešto loše, kao što je loše u području ekonomske klime, a onda se još to dodatno i pogorša, kao što se pogoršalo u kolovozu ove godine - indeks ekonomske klime je tada pao sa 123,7 na 119,4 - a onda ostane nepromijenjeno, to je porazna činjenica, ponajprije za Vladu koja odgovara za stanje u Hrvatskoj i za indeks ekonomske klime - rekao je Marić.

- Dok Europska unija ima porast indeksa, očito je da Hrvatska i EU idu u različitim smjerovima. A to je zato što Vlada ne uočava osnovne probleme hrvatskog gospodarstva i gospodarstvenika. Ponajprije zabrinjava koliko njih je posvetilo pozornosti tome što gospodarski subjekti imaju vrlo nizak stupanj samofinanciranja, a iznimno visoke troškove financiranja. Onda tu dolazi do izražaja pravna i ekonomska nesigurnost. Naime, nema zemlje u Europskoj uniji u kojoj je nemogućnost naplate potraživanja veća nego u Hrvatskoj. I to tako traje godinama - rekao je Marić.

Za potpredsjednika Vlade Grčića rekao je da je riječ ili o genijalcu ili o osobi s previđanjima.

- A da je riječ o genijalcu onda bismo imali barem 65.000 više zaposlenih nego prije četiri godine, a ne 65.000 manje - rekao je Marić.

>> 'Za Boga miloga, prestanite nas tako štititi, pa dokle će nelogika vladati Hrvatskom'

Komentara 18

Avatar juricamesko
juricamesko
17:49 29.09.2015.

Branko Grčić je najveća znanstvena sramota splitskog ekonomskog fakulteta. nitko toliko nije zloupotrijebio znanost u loše svrhe kao on

Avatar zabadalo5
zabadalo5
17:45 29.09.2015.

Grčić je dosljedan u pričanju viceva! Od njega čitav mandat nismo čuli ništa pametno!

Avatar KoRIsnik_MS
KoRIsnik_MS
18:14 29.09.2015.

Branko, tko? Što je Ivana Maletić rekla za njega u NU2? Tko je taj? Rast BDP-a? A mi neznamo gdje sura poslati djecu? Strašno! Pozz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije