Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

GONG postavlja legitimna pitanja, a Plenkovićeva reakcija slična je Milanovićevoj

Hrvatski premijer ne bi si nipošto trebao dopustiti da zvuči kao mađarski graditelj koncepta “liberalne demokracije” i davitelj udruga civilnog društva, premijer Viktor Orban. Hrvatska nije kao Mađarska i Plenković nije kao Orban

Komentari 13

JA
jackiechan3
16:25 02.10.2019.

GONG je jedna sramotna, smiješna kvazi-organizacija u rukama SDP-a. Kao prvo nek mi netko kaže koliko GONG ima članova? Tko su ti ljudi koji su daju za pravo uplitati ne samo u izborne procese nego i biti politički arbitri, da ne kažem komesari?? Drugo, tko ih plaća? Treće, tko ih bira i daje im legitimnost??

VL
ST
stefj
15:29 02.10.2019.

Gong može pitati što god želi, isto tako, premijer ili, u ovom slučaju Šuica, može ili ne mora odgovoriti... A da Gong tu nije sam i da je iza njega politička stranka vidi se po medijima koji su to sve rasplamsali i od toga pokušavaju napraviti skandal... Cilj Gonga i SDP-a je dovesti vladu, tj. Plenkovića u defanzivni položaj gdje se trebaju pravdati, a pri tome im nije bitno da li su stvari izmišljotina ili ne. Možda im je najbolji odgovor dala Šuica sa slikom svojeg dvorca... Tko pita i kako pita, zaslužuje odgovor u potpuno istom stilu...

VL
BO
Bojance
16:27 02.10.2019.

Suicina imovinska kartica javno je dostupna na stranicama Europske komisije vec danima gdje je sve jasno navedeno. I gdje je problem? Jel problem sto ima kucu stan i brod,a muz joj je 44 godine pomorac i kapetan duge plopvidbe na strancu gdje su mjesecne place po 30 tisuca dolara?? Pa bili bi glupi i nesposobni da nisu nista stekli s takvom karijerom....

VL
KU
Kultura
18:43 02.10.2019.

GONG je sdp-ova filijala. Dragan Zelic presao u sdp. Sta treba vise govoriti. Pricaju koliko drzava daje crkvi, pa koliko GONG dobiva godisnje od drzave? Pogledajte past cete u nesvijest.

VL
DU
Deleted user
20:40 02.10.2019.

..paraziti,krpelji..

VL
FR
franjothehero
14:40 09.10.2019.

Pitanja jesu legitimna. Isto tako u skladu sa zakonom nitko nije dužan otkrivati porijeklo svoje imovine. Ako netko ne želi otkriti porijeklo svoje imovine, to je u potpunosti u skladu sa trenutnim zakonima. Nakon toga možeš ga prozivati, ali zakonn je na njegovoj strani. To zna i Gong. Kako gong to zna, svjestan je i da nastavljanje priče oko toga više ne spada u zakonski regulirano područje nego u sivu zonu. Sada postaje jasno da gong djeluje u sivoj zoni, šteta koju napravi je isključivo politička. Isključivo političku štetu rade samo politički svrstane udruge. Iz toga proizlazi da je premijer bio u potpunosti u pravu kada ih je prozvao.

VL
MA
Marina58
19:13 02.10.2019.

Argumenti da je muz kapetan duge plovidbe ne znace nista ako se ne prikazu primanja od gospodina. Samo kvantificirani podaci , a ne rekla kazala. Tek se s tim brojevima mogu usporediti brojevi koji predstavljaju vrijednost imovine i to je to. Nije to neka nauka, a ni neka velika gnjavaza, a rjesilo bi je svih sumnji i ev. podmetanja.

VL
MA
Marina58
19:06 02.10.2019.

Ovo sto je objavila EK nije imovinska kartica u pravom smislu, to je samo popis imovine i ni po cemu se ne vidi kako je stacena. Iz ovoga proizlazi da je teoretski to sve moglo biti ukradeno ili dobiveno koruptivnimm radnjama. Potrebno je navesti izvore prihoda i provjerljive informacije o nacinu stjecanja imovine, da se vidi da li je imovina stecena legalnim putem, dakle da li je placen porez i sva davanja. Inace Plenkovic je i za Kuscevica davao ruku u vatru, a vidi sada!

VL
WI
wiminyanneia
21:12 02.10.2019.

Madjarska je ozbiljna drzava, sa svojim ozbiljnim Prenijerom na Vlasti, ne moze se razvaljacina od drzave Hrvatske i Amemicnoga briselskoga sluge mjeriti sa Madjarskom. Njemu su Madjari bili gazde kroz povijest, a njegovi preci prali guzice konjima u madjarskim stalama. Narodi su uvijek isti kroz povijest, tko je sluzio tudjim gospodarima, sluzi i dandanas, a tko je bio gazda u svojoj kuci, taj je gazda i danas. Orban nije sigurno politicar kojega bi ja birala za sebe ovamo na zapadu u civilizaciji, ali on je odlican za svoju zemlju i narod, i temperament Madjarskoga naroda. Ne moze jedan mlitavi Macron ukrotiti Madjare, oni bi njega nabili na kolac da njima izvodi u kuci ono sto on svome narodu radi. Madjarima treba bas takav Premijer kakvoga su i izabrali za sebe, koji ce slusati narod i volju svoga naroda, inace bi oni njega davno za stablo okacili. Orban sve i da hoce, ne moze voditi nikakvu drugu politiku, osim takvu. Pa on je sam i rekao jednom u Briselu, da on ne smije nista potpisivati bez pitanja naroda, inace se ne moze vratiti kuci u Madjarsku. To je demokarcija, a ne to sto ovi gore dikatori u Briselu rade, kada silom provaljuju u tudju kucu, protiv volje naroda u svojoj kuci. Zna se tko je to radio '40-ih prosloga stoljeca i kako se zavrsilo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.