Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GONG:

'Ova je Vlada dovela u pitanje napredak demokratskih institucija'

Goran Čular, Jelena Berković i Nenad Zakošek
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
23.02.2016.
u 06:00

Premijer i Most ponašaju se kao da nisu odgovorni za Vladu u cjelini, već samo za ono na što su se oni fokusirali, kaže Čular

– U proteklih 26 godina svjedočili smo postupnim pomacima nabolje, a sada nakon samo mjesec dana vlasti ova je Vlada taj napredak u pogledu demokratskih institucija, građanskih sloboda i civilizacijskih vrijednosti dovela u pitanje. Ako su neke od ovih derogacija demokratskih vrijednosti stvar namjere, onda trebamo biti zabrinuti i poručiti Vladi da nisu dobili mandat da to čine – kazao je jučer na konferenciji za medije predsjednik Vijeća GONG-a Nenad Zakošek, ustvrdivši da istupi pojedinih članova Vlade nameću pitanje – je li to što oni govore stav cijele Vlade.

Njegov zamjenik u GONG-u Goran Čular ustvrdio je pak da se pojedini akteri vladajuće grupacije, posebice premijer Orešković i Most, ponašaju kao da nisu odgovorni za Vladu u cjelini, već samo za ono na što su se oni fokusirali. Izvršna direktorica Jelena Berković upozorila je na postupke Ministarstva kulture koje je, ističe, pokazalo da je spremno donositi odluke preko noći, bez javne rasprave, što je problem.

>> Udruge pozvale institucije da podnesu kaznene prijave zbog povika na prosvjedu pred VEM-om

>> Premijeru, zaštitite ljudska prava lezbijki i gejeva

Komentara 29

BU
Bulaba
06:50 23.02.2016.

A po čemu su to točno komunistički uhljebi i paraziti i njihova djeca i unuci koji cijeli život žive na tuđoj grbači mjerodavna za ocjenjivanje stupnja demokracije, molit ću lijepo? Kakve veze ima GONG, koji je u suštini SDP-ovski Gestapo, s demokracijom? Pazi ovo, njima smeta što ljudi u Vladi rarličito govore, različito misle i različito istupaju, to po njima nije demokratski? A što je to, ako ne demokracija? Za njih je oličenje demokracije bila bivša vlada: na čelu mahniti orangutan koji urla, mlati glavom, lamata rukama, pjeni se, cirkusira, prijeti, divlja, svi ostali šute, a ako netko slučajno kaže što ne paže Vođi, odmah leti iz vlade.

BR
brčko
07:35 23.02.2016.

zanima me kako su to sve uspjeli u tako kratkom vremenu vec zakljuciti?!? sama ta cinjenica vec govori da ih nitko nemoze ozbiljno shvatiti.

M7
mario 7
06:08 23.02.2016.

hoce li ovi iz gonga objasniti 7.5 milijuna kuna koje dobiju godisnje a imaju 16 zaposlenih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije