Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOLIO JE VENECIJU

Gondolijeri u Münchenu ispratili poginulog profesora Vogela

venezia
22.08.2013.
u 17:39

- Otputovali smo o svom trošku u znak poštovanja prema čovjeku koji je volio Veneciju, ali i u znak solidarnosti sa svim našim putnicima i turistima – poručili su gondolijeri

 

Dvadesetak gondolijera zaputilo se iz Venezije u Njemačku kako bi se oprostili od Joachima Reihnarda Vogela te ga ispratili  na groblju u njegovom gradu. Riječ je o 50- godišnjem turistu koji je život izgubio u gondoli na Canalu Grande nedaleko Rialta kada je u godnolu u kojoj je plovio sa obitelji udario gradski brod (Actv) koji prevozi putnike kanalima Venecije tijekom manevriranja, izlaska s pristaništa. Brod je udario , krmom u gondolu u kojoj se, a Joachim Reihnard Vogel bacio se tijelom na suprugu i troje djece kako bi ih zaštitio. Jedna je kćer je ozlijeđena i na liječenju u bolnicu u Padovi. 
Oko nesreće se podigla veliku buka u Serenissimi, a prozvan je i kormilar Actv-ova vaporeta jer ga je jedan od turista u trenutku nesreće snimio kako razgovara mobitelom. 
Gondolijeri su dan nakon nesreće formirali kolonu gondola na Canalu Grande u znak počasti za uglednog sveučilišnog  profesora Joachima Reihnarda Vogela  koji je predavao kazneno pravo na minhenskom sveučilištu Ludwig-Maximilian. 
Gondolijeri su u Munchen otišli o svom trošku, a nakon odluke  svog udruženja u, kažu, znak solidarsnoti sa svim svojim putnicima, i pažnje prema ososbi koja je toliko voljela Veneciju. 

Dvadesetak gondolijera zaputilo se iz Venezije u Njemačku da bi se oprostili od Joachima Reihnarda Vogela te ga ispratili na groblju u njegovu gradu.

Riječ je o 50-godišnjem turistu koji je život izgubio u gondoli na Canalu Grande nedaleko od Rialta kada je u gondolu u kojoj je plovio s obitelji tijekom manevriranja pri izlasku s pristaništa udario gradski brod (Actv) koji prevozi putnike kanalima Venecije.

Brod je krmom udario u gondolu u kojoj se Joachim Reihnard Vogel bacio tijelom na suprugu i troje djece kako bi ih zaštitio. Jedna je kći ozlijeđena i na liječenju je u bolnici u Padovi. Oko nesreće se podigla veliku buka u Serenissimi, a prozvan je i kormilar Actv-ova vaporeta jer ga je jedan od turista u trenutku nesreće snimio kako razgovara mobitelom. 

Gondolijeri su dan nakon nesreće formirali kolonu gondola na Canalu Grande u znak počasti uglednom sveučilišnom profesoru Joachimu Reihnardu Vogelu koji je predavao kazneno pravo na minhenskom sveučilištu Ludwig-Maximilian. Gondolijeri su u München otišli o svom trošku, a nakon odluke svog udruženja, kažu, u znak solidarnosti sa svim svojim putnicima i da bi odali počast osobi koja je toliko voljela Veneciju. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije