Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAMOTA Ulaz u upravne odjele Grada Šibenika derutan i prepun izmeta

Golubovi su okupirali zgradu

Probelm s golubovima trebao bi se riješiti za tjedan dana
Foto: Jere Blažević
29.10.2008.
u 15:29

ŠIBENIK – “Portun” kroz koji se ulazi prema upravnim odjelima: za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, financije i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Šibenika, doslovno je prekriven gustim slojem golubljeg izmeta.

Kad se tome pridodaju i derutni išarani zidovi, cijeli prizor više nalikuje ulazu u napuštenu vojarnu ili bolnicu iz filmova strave i užasa.

– Sramotno je da to nikome iz gradske uprave ne smeta. Da ironija bude veća, tu se nalazi i Odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša. Nekoliko puta sam, revoltirana hrpom izmeta i smeća, sama čistila ulaz. Osim golubova, problem je i to što je ulaz otvoren 24 sata, što koriste pojedinci kako bi obavili nuždu ili ostavili smeće. Nikako se ne mogu pomiriti s činjenicom da u centru grada takvo što postoji – kazala nam je stanarka ulice Miminac, želeći ostati anonimna, koja svakodnevno prolazi tim putem kući.

Pročelnik za komunalne djelatnosti Joško Jurić ističe kako je njegov odjel upoznat s problemom te da sporni “portun” planiraju uskoro sanirati.

– Glavni problem su vječno otvorena ulazna vrata koja omogućuju golubovima neometan ulaz u zgradu. Zbog izrazito visokog stropa u samom ulazu, golubovi su se ondje nastanili prije nekoliko godina.

Što se tiče vršenja nužde u “portunu”, mislim da to nije istina, a vreće smeća koje se mogu vidjeti ostavljaju sami stanari.

Iako djelatnici čistoće svakodnevno odvoze smeće i čiste ulaz, ne mogu voditi borbu s golubovima kojih je sve više – kaže Jurić.

Ističe da će se idućeg tjedna pristupiti sanaciji ulaza, postavljanju automatske brave na vratima te posebne mreže koja bi trebala spriječiti ulaženje golubova i njihovo zadržavanje u zgradi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije