Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvjetna

Golmanu prazan ispit i odgovore dali u kafiću

Tomislav Pelin
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
05.12.2014.
u 14:00

Tomislav Pelin tek je iz trećeg pokušaja uspio položiti vozački

Zbog lažiranja pismenog dijela vozačkog ispita uz pomoć HAK-ovih ispitivača bivši vratar koprivničkog Slavena Belupa Tomislav Pelin pravomoćno je osuđen na osmomjesečni uvjetni zatvor, a dozvola mu je oduzeta i uništena.

Pelin, koji je ove godine otišao u NK Krku u slovenskome Novom Mestu i čije noge prema Transfermarktu vrijede 250.000 eura, priznao je da je koncem 2008. posredstvom rođaka i njegova kuma našao “vezu” u koprivničkom HAK-u – instruktora Sinišu Čačića. Stvar je uređena tako da golman uopće ne pohađa predavanja o prometnim pravilima, a da ispit ipak položi. Na testiranju je trebao popuniti samo pitanja za koja je siguran, a ostala će popuniti Čačić i njegov kompanjon, ovlašteni ispitivač Slavko Iličić. Međutim, to nije išlo lako jer je Pelin prvi put toliko loše popunio test da se s njim nije moglo ništa učiniti, a drugi put nije došao na ispit zbog utakmice. Treći put Čačiću i Iličiću dozlogrdilo je kad su vidjeli da je test ponovno “iščrčkan” pa su – kako se konstatira u presudi – golmana nakon ispita pozvali u obližnji kafić i dali mu prazan test te predložak s točnim odgovorima da ih prepiše. Ovaj put stvar je napokon uspjela.

Peh trojke bio je u tome što je Čačića u to doba već nadzirala policija zbog sumnja u druge “muljaže” u koprivničkome HAK-u pa su usput zabilježeni i svi telefonski dogovori o lažiranju nogometaševa ispita. Čačić i Iličić također su osuđeni na osam mjeseci uvjetnog zatvora.

>> Šef zagrebačkog PNUSKOK-a varao državu plaćajući nižu stopu prireza

Komentara 14

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
14:52 05.12.2014.

Instruktor Čačić? Sad su mi neke stvari jasnije.

MA
malofali
14:52 05.12.2014.

pa svaki dan u prometu se možemo uvjeriti da ima dosta vozača koji ne bi smjeli upravljati vozilom, nisam zagovornik nikakvog divljanja niti brze vožnje, ali sam protiv neznalica koji voze 30 po ravnom i tako ugrožavaju sve sudionike u prometu. pozivam novinare večernjeg ako žele snimiti prilog o jednoj takvoj da oko 15 do 4 čekaju kod doma sportova srebrnu corsu i unutra brkatu debelu gospođu koja izaziva kolaps svaki dan na cesti. ko nije sreo gospođu u corsi nije vidio kakvi u Hrvatskoj voze auto.

DZ
DINAMO-ZG
14:53 05.12.2014.

Ovi "instruktori" su dobili samo 8 mjeseci uvjeta??!! E moj narode! Tko zna koliko ovakvih debilana prije Pelina su pustili da prođu test(ove) i dotični su danas "vozači"? I onda se čudimo otkud toliko sudara i tzv. vozača?? Instruktori su trebali dobiti po 8 godina zatvora! Ovo je zaista sprdačina od sudstva i države!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije