Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aljoša babić

Goli otok kao gay destinacija: LGBT turizam ima veliki potencijal

Goli otok
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
21.09.2014.
u 11:03

O ideji da Goli otok postane gay destinacija razgovarali smo s jednim od inicijatora projekta “Goli otok - European Gay Resort Croatia”, Aljošom Babićem

1. Otkud ideja za projekt da Goli otok postane gay destinacija?

Prema International Gay Guide travel indeksu koji se objavljuje svake godine i koji kategorizira pogodnosti zemalja za LGBT turizam, koji ima golem potencijal, Hrvatska se nalazi na 44. mjestu, a kao najslabiji segment ocijenjen je upravo odnos lokalnog stanovništva prema gay populaciji. Prošlogodišnja turistička sezona pokazala je da samo one turističke destinacije koje ciljano privlače klijentelu, kao primjerice Zrće, nemaju problema u poslovanju za razliku od tradicionalnog tipa turizma.

2. Kako je projekt zamišljen, što se nudi od sadržaja?

European Gay Resort Croatia bio bi europski i svjetski projekt. Uz more i sunce nudio bi 24-satnu zabavu, partije, koncerte, gostovanja renomiranih umjetnika, izlete brodovima i ono što je jednako važno – mjesto koje bi pružalo mogućnost sklapanja novih društvenih poznanstava između osoba iste seksualne orijentacije.

3. Bi li Goli otok kao gay destinacija bio otvoren i za ostale?

Pristup European Gay Resortu Croatia bio bi kontroliran, riječ je o specifičnoj turističkoj destinaciji, ali istodobno je i otvoren svima onima koji nemaju predrasuda prema homoseksualcima. Ne držim opravdanim primjedbe koje govore o svojevrsnoj getoizaciji homoseksualaca ovako zamišljenim turističkim projektom jer on nudi punu mogućnost razvoja najbrže rastuće grane turizma, koja samo na razini Europe donese više od 50 milijuna eura.

>> Ekološki socijalni forum želi Goli otok pretvoriti u europski gay resort

>> Pogledajte Reutersov prilog o Golom Otoku

Komentara 52

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
11:10 21.09.2014.

Samo vi provocirajte, možda vas počnem i kupovati umjesto Palome. ;)

DU
Deleted user
12:04 21.09.2014.

Izgleda da je pokojni Stjepan Spajić dobro prorokovao: " Svi p...ri na Goli otok pa nek' se tamo "razmnožavaju"...."

HR
HR4ever
11:43 21.09.2014.

Pa kad zelite zamesti tragove zlocina vasih otaca,onda bi bilo pozeljno da istu takovu destinaciju napravite u Jasenovcu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije