Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK podignuo optužnicu protiv kontroverznog biznismena

Golemović se sada brani sa slobode kao i njegovi policajci

Dražen Golemović
09.10.2009.
u 14:18

Svima se suradnja isplatila: odvjetnica Smoković dobila je ogrlicu, poreznik Drandić televizor i glazbenu liniju. Korupcijsku mrežu spleo je s državnim službenicima, koji su sada optuženi.

Pet mjeseci nakon akcije Ipsilon u kojoj su uhićeni kontroverzni građevinski poduzetnik iz Istre Dražen Golemović (38) i njegovih osmero “poslovnih suradnika”, USKOK je na Županijskom sudu u Rijeci podignuo optužnicu, a Golemović je izašao iz pritvora.

Jedini bio u pritvoru
Dok je trajala istraga jedino je Golemović, koji je s državnim službenicima spleo korupcijsku mrežu, bio u pritvoru zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke. Danas mu je pritvor ukinut iako je USKOK predložio produljenje. Sad će se kao i suoptuženici, za koje je predložena mjera zabrane obavljanja dosadašnjeg posla, braniti sa slobode.

Optužnica Golemovića i njegove jatake - porečke policajce Nedjeljka Mijošeka (38) i Željka Mullera (32), Mijošekovu suprugu, također policajku, Sonju Štević-Mijošek(39), carinika Silvana Legovića (37), policajce Antu Bralića (31) iz Zagreba i Ivicu Šoštarića (29) iz Križevaca, bivše općinsku državnu odvjetnicu u Pazinu Davorku Smoković (50) i pročelnika Porezne uprave u Pazinu Elvisa Drandića (35) - tereti za više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu, protuzakonitog posredovanja te primanja i davanja mita.

Carinik na usluzi
Od ožujka 2008. do travnja 2009. godine Golemović je, tvrde tužitelji, tražio od Mijošeka, a on od svoje žene i kolega policajaca, različite podatke do kojih nije mogao doći legalno. Uz posredovanje Mijošeka, Golemovića je i carinik Legović “informirao”, a usto je jednoj osobi omogućio uvoz robe bez nadzora i plaćanja pristojbi.

U to je vrijeme državna odvjetnica D. Smoković Golemoviću dogovorila sastanak s policajcem iz PU istarske, koji je istraživao poslovanje njegove tvrtke, i za tu je “vezu” nagrađena - Golemović joj je darovao ogrlicu od bijelog zlata.

Poreznik Drandić Golemoviću je davao korisne informacije o nadzoru poreznika i policijskim izvidima u Golemovićevim poduzećima, a sprečavao je porezne kontrole nad Golemovićevim carstvom. Za te je usluge nagrađen skupim televizorom i glazbenom linijom.

Komentara 3

JA
japa
10:46 11.10.2009.

Doći će trenutak kad će i ovaj \"rođo\" zdimit u bosnistan!!

GV
goran vrtaric
17:15 09.10.2009.

Pohapsite pola sabora, imalo bi se tu sto sta pronaci, politika je najbolji nacin za zaradu i prijevaru. Ima crnogorski vic koji kaze sjedi dijete na tuti, i dodje covjek u posjetu i pita oca sto ce mu dijete biti kad naraste, kaze otac politicar, pita covjek sto politicar, kaze u oci te gleda a sere.

Avatar sultan46
sultan46
14:55 10.10.2009.

Ovi nabrojase skoro cijelu porecku policisku postaju,,ja neznam vise u koga se moze imati povjerenja,,dok ovi bosanci haraju u nasoj vladi nece nikada biti mira,,hrvati neka ostanu u hrvatskoj a RVATI kucama svojima,nije granica daleko..ionako kad zagusti nekome od njihh svi bjeze kuci ( u bosnu)....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije