Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S granice u pritvor

Golemović se predao jer će brzo biti na slobodi

dražen golemović
24 sata
08.05.2011.
u 10:55

U Gradiški sam na granici. Predajem se, sve će biti gotovo za pet minuta – kazao nam je neposredno prije predaje

– U Gradiški sam na granici. Predajem se, sve će biti gotovo za pet minuta – kazao nam je u kratkom razgovoru jučer, prije nego što je sjeo u policijski auto, Dražen Golemović, istarski poduzetnik i optuženik u aferi Ipsilon. Godinu i pol bio je nedostupan hrvatskom pravosuđu, za njim je bila raspisana tjeralica, a uoči suđenja zbog zloporabe položaja i ovlasti, poticanja, protupravnog posredovanja i davanja mita, koje mu u ponedjeljak počinje na Županijskom sudu u Rijeci, Golemović se iznenada odlučio vratiti iz BiH.

Kako je rekao, u sebi je prelomio odluku, odlučio se pojaviti na suđenju, svjestan da će prije toga morati ponovno završiti u pritvoru koji mu je od ranije već poznat jer je u njemu proveo četiri mjeseca. Scenarij kakav je očekivao odigrao se jučer oko 8.30 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška. Predao je putovnicu i čim je utvrđeno da je za njim na snazi potraga od 2009. godine, Golemovića su pokupili policajci u civilu te su u tri vozila krenuli u Rijeku. Procedura na granici trajala je vrlo kratko pa nitko od carinika nije ni znao da je riječ o uhićenju. Oko 11.20 sati, na isti dan kao i kada je prije dvije godine s lisičinama na rukama priveden u riječki Istražni centar te zadržan u pritvoru, graditelj istarskih vila našao se opet iza zidina poznate Via Rome.

Povorka je brzo ušla na stražnji ulaz zatvora, a osim fotoreportera i novinara, Golemovića nitko drugi nije dočekao. S obzirom na to da subotom nema posjeta, do njega jučer nije mogao ni njegov riječki odvjetnik Vlatko Vrkić. Kako je najavljivao iz izbjeglištva u BiH, govoreći da je Hrvatsku napustio kao slobodan čovjek i da će se odazvati pozivu suda, Golemović se, čini se, odlučio vratiti u vrijeme kada mu to najbolje odgovara. Prema najavama iz pravosudnih krugova, vrlo brzo mogao bi opet biti slobodan. Podsjetimo da je iz zemlje otišao kada je trebao ponovno biti pritvoren jer je USKOK navodio da postoji opasnost od bijega u BiH pa se Golemović pod izgovorom poslovnih obveza i pokupio u Sarajevo, sredio papire za dobivanje državljanstva BiH te se od tamo nije ni vratio jer se skrasio u Banjoj Luci. U međuvremenu mu je posao s vilama zapao u probleme, žena i djeca sve su mu više nedostajali, a iz krugova njemu bliskih osoba počele su stizati informacije da je pitanje trenutka kada će se pojaviti u Hrvatskoj. Teoretski, moglo bi se odgoditi da Golemović uskoro bude na slobodi – istraga je završena, optužnica pravomoćna, a on je pak pokazao spremnost da bude nazočan suđenju pa USKOK mora sudu opet argumentirati njegovo pritvaranje.

Komentara 5

AV
avanti
11:57 08.05.2011.

kao što su i Sanića pustili nakon što je bio u bijegu! sprdačina od pravosuđa!!!

Avatar emilsali
emilsali
13:18 08.05.2011.

savest Savest je dobra i svi je imaju,ali je nezgodna kad grize. Prodajem savest,garantovano ne grize....

JA
jah
15:09 08.05.2011.

trebalo bi ljude kažnjavati i zbog bijega od suđenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije