Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Ipsilon

Golemović će sudu ponuditi jamčevinu 
da ga puste iz pritvora

dražen golemović (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
10.05.2011.
u 21:00

Svjedočenje bivše pazinske državne odvjetnice Davorke Smoković poprilično je uznemirilo ionako loše dogovorenu obranu ostalih optuženih

Odvjetnički tim Dražena Golemovića, kontroverzna poduzetnika i graditelja istarskih vila kojem je u ponedjeljak na riječkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog afere Ipsilon, a pritvorena poslije predaje na granici s BiH, neslužbeno doznajemo, ponudit će sudu jamčevinu u zamjenu za njegovu slobodu. O visini iznosa, naime, još traju dogovori.

Poremećeni planovi

Golemović je pred vijećem suca Saše Cvijetića priznao da je zbog svoje nepromišljenosti policajce i carinika poticao da se nezakonito koriste svojim položajem i ovlastima kako bi ga opskrbili podacima i činili mu različite usluge, a od bivše pazinske tužiteljice i tamošnjeg poreznog pročelnika tražio je, a za to ih je nagradio, da utječu na tijek policijskih izvida i porezni nadzor nad njegovim poduzećima koja su se bavila unosnim građevinskim biznisom.

Iza zidina Via Rome nada se da će na slobodi biti prije nastavka suđenja u lipnju, a to nije neutemeljeno. Nagađalo se, naime, da će već prvog dana suđenja branitelji zatražiti slobodu za Golemovića argumentirajući zahtjev za ukidanjem pritvora priznanjem te dobrovoljnom predajom jer je u BiH bio 18 mjeseci u bijegu. Takav se scenarij ipak nije odigrao u sudnici. Navodno je procijenjeno da bi to bilo prerano jer mu je pritvor određen zbog opasnosti od bijega. Sigurno je da je na takvu odluku utjecao nenadan istup optužene bivše pazinske državne odvjetnice Davorke Smoković koja je negirajući krivnju prozvala Golemovića i dio njegovih odvjetnika zbog pritisaka i ucjene “za priznanjem u paketu”. Kazala je da joj je nuđeno i financijsko zbrinjavanje pa je Golemovića bacila u drugi plan, a njezino očitovanje o optužbama, neslužbeno doznajemo, unijelo je popriličnu pomutnju među ionako loše uigranu obranu ostalih optuženika koji su pak priznali krivnju.

Povlačenje žalbe?

Zamjenica ravnatelja USKOK-a Sajonara Čulina, čija je žalba na odbijen zahtjev za pritvor još na Vrhovnome sudu, mogla bi vrlo lako od nje i odustati jer je postupak krenuo posve drugim tijekom. Prema nekim najavama, cijeli bi sudski postupak trebao biti okončan već u lipnju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije