Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapadna Australija

Golemi morski pas napao ženu u kajaku, odgrizao komad čamca i prevrnuo ju u more

FILE PHOTO: A surfer carries his board into the water next to a sign declaring a shark sighting on Sydney's Manly Beach Australia
Foto: DAVID GRAY/REUTERS
1/3
16.03.2023.
u 17:01

Na zapadu Australije zabilježen je drugi napad morskog psa u nekoliko tjedana. U četvrtak je iznimno velik primjerak napao je ženu dok je plovila kajakom plažom kraj grada Albanyja. Ovaj je incident, za razliku od prethodnog završio sretno, pa nakon što joj je životinja odgrizla komad plovila i izbacila je u more, žrtva ipak uspjela izaći iz mora bez ozljeda

Morski pas dug šest metara je napao ženu dok je plovila kajakom na plaži Cheynes na zapadu Australije i izvrnuo ju u more nakon čega je ipak uspjela pobjeći bez ozljede. Napad se dogodio na oko 100 metara od obale, u četvrtak, malo prije 8 ujutro. Službenici provode DNK testiranje kako bi utvrdili o kojoj je vrsti morskog psa riječ te su u međuvremenu zatvorili plažu na barem 24 sata dok vlasti grada Albanyja gdje se plaža nalazi, ne odluče o daljnjem postupanju. Prema pisanju Daily Maila, službenici su utvrdili da je životinje bila duga između pet i šest metara.

Prije nekoliko tjedana blizu Pertha u Zapadnoj Australiji, zabilježen je napad morskog psa u kojem je nastradala 16-godišnja Stella Berry. Bila je na obali u društvu prijatelja kada su ugledali nekoliko dupina i ušli u vodu oko 15 sati i 30 minuta. Nekoliko trenutaka kasnije, prolaznici su čuli vriskove nakon što joj je morski pas zagrizao nogu. Uspjeli su ju izvući iz vode, ali je ubrzo preminula od teških ozljeda, usprkos nastojanjima hitne medicinske službe da joj spasi život.

VIDEO: Amerikanci objavili snimku udara ruskog aviona u američki dron, najnovija usporena verzija

Komentara 1

SP
Sankt Pauli
02:21 17.03.2023.

Ehh zato ja obozavam nas Jadran

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije