Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Godinu nakon izbora: Raspušta se vukovarski HDZ

mlinaric
Petar Glebov/Pixsell
17.07.2010.
u 21:08

- Inicijativu za raspuštanje vukovarskog HDZ-a predložio sam ja ispred Gradskog odbora. Stranka u Vukovaru se tijekom godina uljulkala i zapala u nekakvu letargiju.

Godinu dana od prošlih lokalnih izborima, na kojima je HDZ po prvi put od Mirne reintegracije Podunavlja i povratka u Vukovar izgubio mjesto gradonačelnika a prema trenutačnom stanju gubi i većinu u Gradskom vijeću, raspušta se Gradska organizacija HDZ-a Grada Vukovara.  

- Inicijativu za raspuštanje vukovarskog HDZ-a predložio sam ja ispred Gradskog odbora. Stranka u Vukovaru se tijekom godina uljulkala  i zapala u nekakvu
letargiju te smatram da je ovo način da je se na neki način razmrda i pokrene kako bi ponovno preuzeli vođenje Vukovara, rekao je dosadašnji višegodišnji čelnik vukovarskog HDZ-a Petar Mlinarić. Istakao je da su vukovarskom HDZ-u potrebne nove mlade snage, ljudi sa novim idejama kako bise krenulo o temeljite promjene stranke.

Vukovarski HDZ u početku će preuzeti povjerenik tijekom čijeg vođenja GO će se provesti izbori od najnižih do najviših gradskih stranačkih tijela. - HDZ je godinama bio na vlasti u Vukovaru i mislim da su se neke strukture organizacije vremenom previše uljulkale i opustile. Ovo je način da se stranka pokrene i ponovno preuzme vlast u gradu. Tko će biti novi čelnik vukovarskog HDZ-a trenutno ne znam.

Kada je riječ o meni ja još nisam odlučio hoću li se kandidirati ili ne. Ja sam na čelu vukovarskog HDZ-a već 15-ak godina a i već mi je dosta priča da me se smjenjuje kad god neko odlazi u Zagrebu ili dolazi u Vukovar,  rekao je Mlinarić koji smatra da upravo HDZ mora biti taj koji će voditi grad jer je očito da je druga opcija krenula krivim putem.

Informaciju o raspuštanju vukovarskog HDZ-a novinarima je potvrdio i tajnik Županijskog odbora HDZ-a Marinko Beljo. – Županijski odbor stranke tijekom
slijedećega tjedna donijet će i konačnu odluku o raspuštanju vukovarskog HDZ-a, rekao je Beljo. Inače, priče o raspuštanju GO HDZ-a Grada Vukovara započele su odmah poslije drugoga kruga prošlih lokalnih izbora kada je Željko Sabo (SDP) pobijedio HDZ-ovog kandidata Damira Barnu.

Navodno se u gradskoj organizaciji za prevlast borilo nekoliko stranačkih frakcija koje su, nezadovoljne rezultatima na prošlim lokalnim izborima, željele preuzeti vođenje stranke. U više navrata se spominjalo i raspuštanje Gradskog odbora kao i smjene unutar istoga a prije svega dosadašnjeg predsjednika Petra Mlinarića što će idućeg tjedna biti i ostvareno.

Komentara 17

FI
fiberglas
10:50 18.07.2010.

Raspuštaj ti bravaru koliko hoćeš al´ nećeš uteć´ ni ti ni ovi tvoji.

MP
Mr.Pravda
11:52 18.07.2010.

nemaju sta ukrast il rasprodat,onda raskol..gdje nas dovede taj lopovluk..fuj i sramota..

DU
Deleted user
09:22 18.07.2010.

raspadaju se oni svugdje,a bogami i mi zajedno sa njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije