Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije ga ni vidjela

Liječnici godinu dana zatvora jer je pacijent umro od krvarenja

Ilustracija
Foto: Thinkstock
01.07.2014.
u 13:03

Bivša liječnica već je uložila žalbu na presudu

Nakon što je dr. Predrag Đurić nepravomoćno osuđen na godinu i pol dana zatvora u slučaju Pitra, na površinu je isplivao još jedan slučaj teške liječničke pogreške sa sudskim epilogom. Riječ je o slučaju Livančić. Bivša liječnica đurđevačkog Doma zdravlja dr. Vesna Tafra-Kovačić nedavno je na koprivničkom Općinskom sudu ponovno nepravomoćno osuđena zbog smrti pacijenta Gorana Livančića u ožujku 2009. Umjesto dvije godine zatvora, koje je dobila na suđenju prije više od dvije godine, sada je kažnjena s godinu dana. Do novog suđenja došlo je nakon što je Županijski sud poništio presudu prihvativši njezinu žalbu. Prema nepravomoćnoj presudi, V. Tafra-Kovačić, koja je u međuvremenu otišla u mirovinu i preselila se u Zagreb, triput je propustila pomoći tada 42-godišnjem Livančiću.

Obdukcija je pokazala da je u vozilu Hitne pomoći na putu za koprivničku bolnicu umro zbog krvarenja u želucu.

Nesretnom Livančiću nije bilo dobro, imao je vrtoglavicu. Njegova sestra Gordana prvi je put došla u ambulantu 21. ožujka oko 20 sati i zamolila dežurnu liječnicu da ga dođe pogledati u stan. Ona je to odbila, ali je zatražila da joj se donese medicinska dokumentacija. Sestra je to napravila i ponovno došla u ambulantu. Zamolila je V. Tafru-Kovačić da ga pogleda jer mu nije dobro. Ponovno ništa, uz obrazloženje da vrtoglavica nije hitan slučaj te neka dođe u ambulantu jer ona ne može samo tako otići jer ima puno posla.

Tijekom noći stanje se pogoršalo i oko 5.45 sati Goran se, šlagiran, srušio u kupaonici. U stan na poziv ponovno nije stigla liječnica, nego samo medicinska sestra i vozač Hitne pomoći. Kako je medicinska sestra vidjela da Goran krvari oralno i rektalno te da je bez svijesti, pozvala je još jednog vozača da ga spuste s trećeg kata. Prevezli su ga do Doma zdravlja, a potom su krenuli i u Koprivnicu. Umro je oko 6.50 sati. Liječnica se već žalila na presudu.

>> Jesu li liječnici krivi za teško stradavanje djeteta pri porođaju?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije