Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gosišnjica prosvjeda

Godinu dana prosvjeduju u Savskoj: Braniteljski šator postao je simbol otpora

19.08.2015., Zagreb - Sutra je tocno 10 mjeseci kako su branitelji prosvjednici podigli sator u Savskoj cesti 66 ispred Ministarstva branitelja.
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
20.10.2015.
u 12:50

Prije točno godinu dana, 20. listopada 2014., branitelji su postavili šator ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici.

– Mi, braniteljske udruge, pratili smo rad Vlade i konstanto pokušavali uspostaviti dijalog s našim ministrom Matićem te s premijerom Milanovićem. Međutim, stalno smo nailazili na zid. Ova je Vlada prema braniteljima od samoga početka pokazale veliko nepoštivanje i bahatost. Naš ministar Matić, kao i premijer Milanović, konstantno su ignorirali pokušaje braniteljskih udruga da se uspostavi dijalog istovremeno radeći na omalovažavanju hrvatskih branitelja i Domovinskog rata uz pomoć medija – priopćili su iz pokreta 100 % za Hrvatsku.

Ističu kako smo nebrojno puta imali priliku u medijima čuti da je Hrvatska imala građanski, a ne Domovinski rat, da je Hrvatska slučajna država, da je Hrvatsku branila neobrazovana sirotinja, da su branitelji privilegirani i slične izjave.

– Cilj je ovakvih izjava premijera države, koja je krvlju izborena, izjednačiti krivnju između onih koji su se branili i onih koji su Vlada je također u svojim ciljevima imala zacrtano da na sve moguće načine, a posebno putem medija, okrene hrvatsku javnost protiv hrvatskih branitelja te da hrvatske branitelje međusobno posvađa. Istina je da, bez obzira na sve te pokušaje, Šator u Savskoj 66 i dalje opstaje svakodnevno ukazujući na probleme koji opterećuju hrvatski narod, a ne samo Kroz šator je prošlo nebrojeno mnogo nezadovoljnih hrvatskih građana: od Udruge Franak pa do djelatnika Imunološkog zavoda i neizmjeran broj malih ljudi koji su došli i iznijeli svu realnost današnje Hrvatske. Šator u Savskoj 66 kroz ovih godinu dana bio je jedini konstantni otpor vlasti koja je svim svojim snagama udarila na dostojanstvo Hrvatske i hrvatskog naroda, posebice na dostojanstvo onih koji su stvarali slobodnu i nezavisnu Hrvatsku – ističu branitelji.

Kažu kako je šator u Savskoj postao simbol otpora.
 
– Činjenica je da je ova Vlada donijela zakon o razdvajanju braniteljski mirovina na opći i posebni dio, da branitelji dobivaju rješenja na kojima im se ratni staž smatra povlaštenim dijelom kao da su u to vrijeme sjedili u saborskim foteljama, a ne krvarili
na ratištu. Činjenica je da je ova Vlada, a posebno premijer Milanović, branitelje nazvao neškolovanom sirotinjom, a Domovinski rat preimenovao u građanski – kažu branitelji koji prosvjeduju već godinu dana.

>> Godina dana braniteljskog prosvjeda: vojnici i trgovci iz Savske 66

Ključne riječi

Komentara 22

DU
Deleted user
15:13 20.10.2015.

Kako netko može sebe nazivati domoljubom i domoljubnom koalicijom a isti ti su locirali,uhitili i izručili....koalirali sa sdss-om i uveli ćirilicu u Vukovar...

BJ
Bjelovar112
14:23 20.10.2015.

deagi prijatelji sator je izgubio svaki smisao šaranjem djure i klema ,tajni sastanci sa politicarima radilo se nama iza ledja . neka kazu kad je zadnji put iz Bjelovara netko dezurao u satri ? razlog je i u Bjelovarskom vodstvu koje je tailo vecinu stvari no ne znamo iz kojih razloga . Pozdrav svim fajterima ma gdje bili !

Avatar malina385
malina385
18:02 20.10.2015.

Ovi u Savskoj su na moralnom dnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije