Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA ZAPLJENA ORUŽJA

Godinama prepravljali vojno oružje i prodavali ga za potrebe krivolova

Oružje
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/10
31.03.2017.
u 12:32

'Osumnjičeni su bili u stanju izraditi kompletno oružje, od streljiva i cijevi do prigušivača. Možete misliti da se takvog znanja dokopala koja teroristička ćelija'

Trojicu Siščana, koji su godinama izrađivali i prepravljali oružje, uhitila je policija nakon višemjesečne istrage. Zaplijenjeno je pri tome 20 komada oružja, velika količina streljiva i baruta, ali i izrađenih dijelova za oružje poput prigušivača.

"Osumnjičeni su bili u stanju izraditi kompletno oružje, od streljiva i cijevi do prigušivača. Možete misliti da se takvog znanja dokopala koja teroristička ćelija" – rekao je Mato Vukoje, voditelj službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke.

No, prema saznanjima policije, ovdje je riječ o preradi oružja za potrebe lova.

"Uglavnom su prerađivali vojno oružje u oružje pogodno za krivolov, kao i što su snajpersko vojno streljivo prepravljali za lovačko oružje" – dodao je Igor Pasanec, voditelj Odjela organiziranog kriminaliteta PU SMŽ.

Pretragom nekoliko domova koje su koristili osumnjičeni 52-godišnjak, 61- godišnjak i 69-godišnjak pronađeni su i tokarski strojevi te drugi alati korišteni prilikom izrade i prerade oružja.

Sva trojica su kazneno prijavljena zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari dok su dvojica od njih završila i u pritvoru.

>> Izorao bačvu, a unutra našao cijeli arsenal

>> Uhvatili Baranjca s dvije torbe pune bombi i streljiva

Komentara 3

SC
schwertransport
07:43 01.04.2017.

Sve se to znalo samo veza otisla i onda ovi ispadaju sposobni policajci sad ce se jos puno toga raskrinkat

SO
sofisticated
13:49 31.03.2017.

rvati katolici

SU
subara
12:37 31.03.2017.

Da nisu kojim slucajem iz paravojnih formacija JNA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije