Naslovnica Vijesti Crna kronika

Godinama prepravljali vojno oružje i prodavali ga za potrebe krivolova

'Osumnjičeni su bili u stanju izraditi kompletno oružje, od streljiva i cijevi do prigušivača. Možete misliti da se takvog znanja dokopala koja teroristička ćelija'
31. ožujka 2017. u 12:32 3 komentara 712 prikaza
Oružje
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Pogledajte galeriju 1/10

Trojicu Siščana, koji su godinama izrađivali i prepravljali oružje, uhitila je policija nakon višemjesečne istrage. Zaplijenjeno je pri tome 20 komada oružja, velika količina streljiva i baruta, ali i izrađenih dijelova za oružje poput prigušivača.

"Osumnjičeni su bili u stanju izraditi kompletno oružje, od streljiva i cijevi do prigušivača. Možete misliti da se takvog znanja dokopala koja teroristička ćelija" – rekao je Mato Vukoje, voditelj službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke.

No, prema saznanjima policije, ovdje je riječ o preradi oružja za potrebe lova.

20.02.2016., Zagreb - Na Hrvatskom vojnom ucilistu dr. Franjo Tudjman, danas je odrzan Dan otvorenih vrata. Posjetitelji su prisustvovali prezentaciji sveucilisnih studijskih programa i programa Kadet, a takodjer im je omogucen obilazak Kampusa i takticko 400 mlrd. dolara vrijednosti Trgovina oružjem u 2016. 'eksplodirala' oružje PRIJETEĆA OPASNOST Na autobusnom stajalištu kraj kontejnera za otpad ostavljen sanduk sa streljivom i minama

"Uglavnom su prerađivali vojno oružje u oružje pogodno za krivolov, kao i što su snajpersko vojno streljivo prepravljali za lovačko oružje" – dodao je Igor Pasanec, voditelj Odjela organiziranog kriminaliteta PU SMŽ.

Pretragom nekoliko domova koje su koristili osumnjičeni 52-godišnjak, 61- godišnjak i 69-godišnjak pronađeni su i tokarski strojevi te drugi alati korišteni prilikom izrade i prerade oružja.

Sva trojica su kazneno prijavljena zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari dok su dvojica od njih završila i u pritvoru.

>> Izorao bačvu, a unutra našao cijeli arsenal

>> Uhvatili Baranjca s dvije torbe pune bombi i streljiva

Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas