Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završetak berbe

'Godina je bila idealna i očekujemo vrhunska vina'

Berba graševine u Kutjevu (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/6
26.10.2013.
u 14:28

-Bila je ovo idealna vinogradarska godina od koje očekujemo vrhunska vina – složni su vinogradari i vinari kutjevačkog vinogorja koji su se okupili na slavlju završetka berbe grožđa na Trgu graševine, jedinstvenom u svijetu.

 

-Bila je ovo idealna vinogradarska godina od koje očekujemo vrhunska vina – složni su vinogradari i vinari kutjevačkog vinogorja koji su se okupili na slavlju završetka berbe grožđa na Trgu graševine, jedinstvenom u svijetu.

U svom malom vinogradu za koji je tijekom protekle vinogradske godine ovog puta brinuo vincilir Branko Mihalj organizirali su berbu u kojoj su pored vinogradara i vinara sudjelovali i njihovi gosti, požeško – slavonski župan Alojz Tomašević, požeški dogradonačelnik Darko Puljašić te domaćin kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić. Sve je bilo \'začinjeno\' vrhunskom vinskom kapljicom te tamburaškom pjesmom kutjevačkih Garavuša. Cijeli program vodio je poznati zabavljač Davor Dretar Drele.

-Prvi puta, a grožđe na našem trgu beremo već osmu godinu, imali smo izbornu berbu prosušenih bobica. Kako sam ja ove godine pazio na vinograd, a kao preferiram predikatna vina nastojao sam da vinograd odnjegujem tako da dobijemo kasnu bernu – kazao je dr. Branko Mihalj koji vincilirski ključ predao svom kolegi vinogradaru i vinaru Robertu Čamaku. (ljm)

>> Osnovan Vinski dvor Princa hrvatskog Podunavlja

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije