Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pula

Godina i pol zatvora za pokušaj ubojstva od kojeg je odustao

zec
Saša Miljević
14.01.2010.
u 16:27

Sud je kao olakotne okolnosti prihvatio da oštećenica nije zainteresirana za kazneni progon, da nema posljedica po zdravlje, da je Zec bio smanjeno uračunljiv te da je djelo ostalo na pokušaju.

PULA - Mlađen Zec (55) iz Pule nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Puli proglašen je krivim da je 30. kolovoza na imanju na Premanturskoj cesti 307 pokušao ubiti prijateljicu Ester Car (33), no od toga je dragovoljno odustao, te mu je dosuđena  godina i pol zatvora. 

- Iako je i sama oštećenica pokušala ublažiti događaj tvrdeći da se radilo samo o maloj svađi, neosporno je da ju je Zec ubo u lijevu stranu prsišta, nanijevši joj teške ozljede. Smrt su spriječili liječnici čemu je doprinio i Zec, koji je zaustavio jednog vozača i zamolio ga da pozove policiju - rekla je predsjednica sudskog vijeća Marija Budimir.

 Sud je kao olakotne okolnosti prihvatio da oštećenica nije zainteresirana za kazneni progon, da nema posljedica po zdravlje, da je Zec bio smanjeno uračunljiv te da je djelo ostalo na pokušaju. Kao otegotna ocijenjena je Zecova ranija prekršajna kažnjavanost zbog nasilja u obitelji, te, bez obzira na to što Ester Car nema štetnih posljedica, težina nanijete ozljede.

Sud je izrekao i sigurnosnu mjeru liječenja od alkoholizma te Zecu produljio pritvor u kojem se nalazi od 8. rujna. Vrijeme provedeno u pritvoru uračunato je u trajanje zatvorske kazne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije