Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP dr. Ante Starčević

Gnjusna je teza da glasovati trebaju samo oni koji plaćaju poreze

Đuro Božanović
Vedran Balen
15.01.2015.
u 10:29

Ova je stranka, ističu, najvjerniji partner HDZ-a još od prvih izbora za Europski parlament, kada je i započela fantastična serija pobjeda domoljubne koalicije te je kao takva dala izniman doprinos i u pobjedi Kolinde Grabar-Kitarović

Rukopis pravaštva i starčevićanstva očit je i u programskim smjernicama nove hrvatske predsjednice – poručili su ovih dana iz HSP-a dr. Ante Starčević.

Ova je stranka, ističu, najvjerniji partner HDZ-a još od prvih izbora za Europski parlament, kada je i započela fantastična serija pobjeda domoljubne koalicije te je kao takva dala izniman doprinos i u pobjedi Kolinde Grabar-Kitarović. To se, dodaju, najbolje vidi u odnosu prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini te iseljeništvu koji su, unatoč svim preprekama postavljenim pred njih da ne izađu na izbore, pokazali koliko im je stalo da participiraju u životnim odlukama svojih sunarodnjaka.

- Upravo zahvaljujući pomoći dijaspore, u najtežim danima stvaranja države probijala se financijska, humanitarna i medijska blokada. Stoga je dužnost svakog Hrvata u domovini da njeguje veze s našim narodom diljem svijeta – kaže međunarodni tajnik stranke Đuro Božanović (na slici).

Prema njegovim riječima, teza da glasovati trebaju samo oni koji plaćaju poreze u Hrvatskoj je gnusna i trebalo bi je odbaciti jednom za svagda. Samo u 2012. godini transferi iz inozemstva u RH iznosili su više od 2,2 milijarde dolara.

- Riječ je novcu koji su iseljenici poslali svojoj rodbini u Hrvatskoj, a koji su naravno potrošeni za kupovinu roba i usluga te plaćanja svih poreza i harača koje je nametnula ova, još manje od godinu dana, aktualna Vlada – istaknuo je Božanović. On je izrazio uvjerenje kako je nova predsjednica uvidjela sve probleme postojećeg Izbornog zakona te kako će u okviru svojih nadležnosti biti pokretač promjena kojima će se vratiti dostojanstvo hrvatskog naroda izvan domovine.

>> HSP: "Vjerujemo kako će se Branimir Glavaš vrlo brzo naći na slobodi"

Komentara 59

BA
balic
11:58 15.01.2015.

Teza porazenih na izborima nas ne zanima,to je njihova teza.Da je njihov kandidat pobjedio ne bi imali nista protiv dijaspore.

Avatar Becarina
Becarina
12:55 15.01.2015.

Porez ne placaju ni oni koji su na socijali ili pod ovrhama , a dijaspora svake godine donose deviza u HR vise nego turizam.

Avatar kravata
kravata
13:28 15.01.2015.

Najpravedniji su izbori kada pobjednik dobije dovoljno glasova bez dijaspore i bez nacionalnih manjina a posebno ne od nacionalnih manjina koji misle a neki i vjeruju da su prisiljeni bit u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije