Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi pristup

Glumcima ključeve Grada neće predati knez

hamlet
D. Kalogjera
08.07.2010.
u 13:57

- Tomislav Zajec pristao je napisati scenarij otvaranja Igara koje će na moderan način propitkivati stečevine Igara - objasnila je Dora Ruždjak Podolski, pomoćnica indendanta Igara za dramski program.

DUBROVNIK - Dubrovačke ljetne igre ove godine neće biti otvorene tradicionalnim kneževim pozivom "Neka uđu" koji se, praktično od prvih Igara, upućuje glumcima. Naime, ceremonija otvaranja ovaj put ne uključuje ni kneza ni senature, a ni Linđo neće "balati" tradicionalni ples, već će sve biti modernizirano.

- Tomislav Zajec pristao je napisati scenarij otvaranja Igara koje neće biti klasično otvaranje nego će na moderan način propitkivati stečevine Igara - objasnila je Dora Ruždjak Podolski, pomoćnica intendanta Igara za dramski program koja i režira samo otvaranje.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će puk dubrovački na tradicionalnoj generalnoj probi otvaranja reagirati na novotarije koje se nikada dobro ne prihvaćaju.

- Spremna sam i na jaja i na sve, samo je bitno da ne boli - rekla je Dora Ruždjak Podolski.

Inače, dramski program ovih Igara naslonjen je na dvije premijere: "Spašeni" Tomislava Zajeca te Gogoljev "Revizor". Bit će izvedene i reprize predstava "Na taraci", "Skup" i "Hamlet", a tu su i predstave Kazališta Marina Držića i Studentskog teatra Lero. Što se glazbenog programa tiče, njegov voditelj Ivan Repušić posebno je izdvojio izvedbu Carmine Burane u čast maestra Vjekoslava Šuteja, ali i mnogo suradnji domaćih glazbenika sa stranim orkestrima. Intendant Igara Ivica Prlender usprkos pomanjkanju financija zadovoljan je programom.

- Bio sam na konferenciji festivala u Londonu i kada su čuli da ćemo sve održati za manje od 2 milijuna eura, bili su ugodno iznenađeni i nisu mogli vjerovati - naglasio je Prlender.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije