Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savska 66

Glogoški: Tražimo registar svih agresora na Hrvatsku

16.06.2015., Zagreb - U satoru u Savskoj ulici odrzana je konferencija za medije brranitelja prosvjednika. Djuro Glogoski , Josip Klemm i Drazimir Jukic.
Foto: Robert Anic/PIXSELL
19.09.2015.
u 20:40

Branitelji bi registrirali i pripadnike Teritorijalne obrane, dragovoljce i civile u službi JNA te paravojne i terorističke skupine

Branitelji iz Savske 66 u načelu podržavaju Nacrt zakona o civilnim žrtvama iz Domovinskog rata koji je u Večernjem listu predstavio ministar Fred Matić, ali pritom traže da se zaštite stvarne civilne žrtve rata i spriječi zloporaba tog zakona onih koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku.

Glavni su to naglasci jučerašnje konferenciji za medije upriličenoj u šatoru, gdje branitelji i invalidi prosvjeduju već 11 mjeseci. "Za primjenu tog zakona treba definirati registar svih hrvatskih državljana koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku", kazao je Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata te dodao kako bi taj registar trebao obuhvatiti redoviti i rezervni sastav JNA, pripadnike Teritorijalne obrane pod zapovjedništvom JNA, dragovoljce i civile u službi JNA, kao i razne paravojne i terorističke skupine koje su sudjelovale u agresiji.

"Tih se ljudi odrekla i Srbija svojim zakonom zbog izgubljenog sna o Velikoj Srbiji. Međunarodne konvencije definiraju da su civilne žrtve osobe koji ni na koji način ne sudjeluju u ratnim operacijama", kazao je Glogoški te dodao da mu je jasno zašto o tome ne može govoriti premijer Milanović jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu, no da bi to trebao razumjeti Matić koji je bio hrvatski branitelj.

>> Glogoški: Šator će u Savskoj ostati i za vrijeme predizborne kampanje

>> Josip Klemm: O koaliciji pregovaramo sa svim jačim strankama osim SDP-a i HNS-a

Komentara 85

J1
Jastreb 16
09:57 20.09.2015.

Dajte,već jednom prestanite ratovati,pa isti ste ko Partizani

AR
arjavas
09:38 20.09.2015.

Visoki časnici u JNA su bili Tuđman , Bobetko, Červenko , Tus , Agotić , Stipetić , Dedaković -Jasreb , Borković -mali jastreb , Domazet , , Vid Stipetić , Rudolf Perešin , i mnogi drugi , kaj bi Glogoškiški i zajapureni desničari sa njima ? Nakon agresije na Hrvatsku JNA se raspala i kao takva i od tada je nosila samo formalno to ime a ustvari to je bila Srpsko- Crnogorska vojska .

KA
karambita
23:39 19.09.2015.

HR se uvalila u probleme sa izbjeglicama, a ovaj nasao sad traziti nekakove registre...ma svijet poludio totalno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije