Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje summit u johannesburgu

Globalni jug udara na bogati Zapad bez Putina i s uzdrmanim Xijem

22.08.2023.
u 10:47

Čak 40-ak zemalja izrazilo je interes za pridruživanje BRICS-u, a još više će ih sudjelovati na skupu u Johannesburgu

Ključne riječi

Komentara 8

ST
Startrack
11:16 22.08.2023.

Al najveca ironija je dase skup odrzava u Juznoafrickoj Republici. Drzavi koja je od jedne visokorazvijene drzave u osamdesetim se vratila u kameno doba. Imaju "rolling black outs" gdje im nestaje struje po 4 sata dnevno. Kanalizacija im se raspadaada jer niko nezna je odrzavat itd.. Vozovni sistem im se raspada kao i ceste. Ko zna engleski nek progogla malo, tosu cudesa. Ista sudbina kao Rodezije koja je bila basket Afrike. Gdjeli je Bono, borac za ljudska prava. Nikad ga nije niko video dole otkad je pomogao dolazak slobode.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:07 22.08.2023.

Rusija može podjeliti iskostvo sa poljskim wc-ima. Argentina iskustva sa bankrotima, JAR sa nasiljem i kriminalom, Brazil sa favelama i Indija sa higijenom.

ST
Startrack
11:43 22.08.2023.

Druga ironija je daje veliki prijatelj bivse Jugoslavije bio Mugabe, covjek koji je od Rodezije, zitnice Afrike, napravio najsiromasniju drzavu svijeta Zimbabwe. I toje bio veliki prijatelj Tite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije