Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLIMATSKA KONFERENCIJA
Povratak na članak

Prijelomni sastanak o klimi: Svijet se nalazi pred izborom, ubrzano se približavamo točki bez povratka

Dvotjedna klimatska konferencija COP27 okupila 120 svjetskih čelnika i čak 40 tisuća sudionika, Hrvatsku zastupa premijer Andrej Plenković

Komentari 13

Avatar nekakav
nekakav
11:00 08.11.2022.

nek političari na taj sastanak dođu pješice, plivaju. to će nam biti dokaz da razmišljaju o nekim promjenama. a klima, promjene klime, to je proces koji traje milijunima godina, dokaze o temperaturama i klimi nekad znamo iz posrednih dokaza, na temelju kojekakvih procjena procjenjujemo kako je nekad bilo. igramo se predviđanja, u rangu baba vange i sličnih zvjezdoznanaca, proroka, ciganki gatari, nas uvjeravaju da će nam za deset godina biti neizdrživo živjeti, ako sad odmah ne promijenimo.. ono, sve, sva način života do sada. nisu u stanju predvidjeti točno vrijeme iduća 3 dana, a umišljaju da znaju kako će biti za 10, 50, 100 godina?!

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
13:20 08.11.2022.

Svijet se nalazi pred izborom, ubrzano se približavamo točki bez povratka gdje se moramo svi ekološko osvijestiti ili nastaviti balkanskim domoljubno plemenskim putem i tvrditi da uz Boga i profit nedamo ni milimetra ugljena i nafte jer smo svoji na svome jer imamo moralnu Sramotu i ekološku Grozotu.

VL
VI
Vivian
12:19 08.11.2022.

Nigdar ni bilo da ni nekag bilo, pak nigdar ni nebu da nam nekag nebu. Kak je tak je, tak je navek bilo, pa nikdar ni ne nebu da nam nekag nebu.

VL
CE
CenzuriranUskoro
11:28 08.11.2022.

Sve u cilju smanjivanja i kontrole, globalno zatopljenje gdje je čovječanstvo najveći faktor je vrlo vjerojatno laž. Zelena tehnologija i njena isplativost je u najmanju ruku upitna jel način dobijanja iste je sve samo ne zelen osim ako ne računamo tu način eksploatacije rudača za baterije gdje se koriste najprimitivnije metode, djeca i moderno roblje. Za sve to vrijeme smiju nam se što tvrdimo da se atmosfera "obogaćuje" zaprašivanjem, a avioni nisu prestali letjeti za vrijeme najtvrđih lockdown-a. Ako je dokazano da su nas neki lijekovi trovali jel teško zamisliti opciju da "zelene mjere" imaju istu svrhu.

VL
Avatar Bongozg
Bongozg
10:54 08.11.2022.

globalno samoubojstvo

VL
WT
WTF!
19:22 08.11.2022.

Kak su došli na konferenciju,pedalirajući na bicu?🚵‍♂️

VL
Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
12:50 08.11.2022.

Strah me i pomislit s kakvim zapovjedima će se Plenki vratit. Praznu Hrvatsku će trebat dodatno ispraznit, ugasit pola industrije koju već odavno nemamo, krave eutanizirat i hitno počet uzgoj skakavaca. Sumnjam da će zucnut da nas ima malo i da nas nije briga za probleme plastike u Tihom oceanu i zagađene rijeke u Kini.

VL
DU
Deleted user
11:55 08.11.2022.

Dok ljudima ne daju pošten izbor s alternativom koja je učinkom i cjenovno dostojna konvencionalnim pogonima na fosilna goriva, ljudi se neće odreći klasike. Volja očito postoji, međutim postoji i opstrukcija od strane globalnog naftno - plinskog lobija pojačana time što realno pravog rješenja za zamjenu još nema. Znanstvena istraživanja su zapela jer ih nitko nije htio poticati kako treba, zbog uljuljkanosti u komfornu dekadenciju i sad naravno kad bi trebalo imati alternativu, nema je. Vrlo rado prihvaćamo ekološku alternativu, ali koja je to? Struja nije, ni po jednom kriteriju ocjenjivanja. Struja može u zemljama gdje je jeftina i koje su već prije razvile mrežu za punjenje, imaju elektroenergetski sustav koji to može podnijeti, kao i osiguranu proizvodnju i recikliranje baterija. Što je s ostalima?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.