Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudar na moru

Gliser udario u neosvijetljenu barku, mladić nestao u moru

potraga
Goran Kovačić/Pixsell
26.08.2011.
u 10:45

Gliser i brodica sudarili su se 500 metara od obale, vidljivost je po mrkloj noći bila slaba, mladić je pao u more, a drugi je ozlijeđen.

Andrej Kvesić (28) iz Dobrinja, koji je u četvrtak pao u more pred uvalom Preluk pokraj Rijeke, kad je u brodicu u kojoj je bio s trojicom prijatelja udario gliser, do danas poslijepodne nije pronađen.

Potraga je trajala cijelu noć i nastavljena je ujutro s više plovila i iz zraka, no nestalom se izgubio svaki trag. Prilikom sudara teško je ozlijeđen i Miroslav Matijašević (28) koji je bio na barci. Smješten je u JIL, pri svijesti je i u relativno stabilnom stanju. Druga dvojica mladića nisu ozlijeđena, no u šoku su.

Premda se okolnosti pomorske nesreće još utvrđuju, iz Ministarstva pomorstva potvrđeno je da je brodica dužine 4,5 metara bila neosvijetljena kad je u njezin lijevi krmeni bok udario gliser kojim je upravljao Damir Lazarić (35) iz Matulja.

Kako se doznaje, gliser ima uredne dokumente, plovio je na propisanoj udaljenosti od obale i osvijetljen, no vidljivost je bila slaba i barku na kojoj su bila četvorica mladića nije vidio.

Lazarić je o nesreći odmah obavijestio Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru te priskočio u pomoć mladićima s barke. Kolikom je brzinom gliser plovio još nije utvrđeno, no, sudeći prema oštećenjima na brodici, jer očevidaca nesreće nema, brzina nije bila velika.

Komentara 1

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
10:11 27.08.2011.

Samo pomalo,,treba pustiti da prođe koji mjesec,već će on izroniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije