Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Troje kandidata

Glinjani prijevremeno biraju gradonačelnika

Glasačka kutija
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
20.12.2015.
u 10:04

Glinjani prijevremeno izlaze na izbore nakon što je u rujnu u prometnoj nesreći poginuo gradonačelnik Milan Bakšić (HSLS).

Nešto manje od 8.300 građana Gline s biračkim pravom na prijevremenim lokalnim izborima danas bira gradonačelnika među troje kandidata - Stjepana Kostanjevića (HDZ,HSS, HKS), Milana Davidovića (HSLS,SDP) te neovisne Diane Mužić.

 Uz gradonačelnika, bira se i njegov zamjenik, a kandidati su Sanja Štingl Vlašić (HDZ-HSS-HKS), Janko Lisac (HSLS, SDP) i Mirko Gašljević (skupina birača).  

 Dvadeset biračkih mjesta otvoreno je od sedam do 19 sati, a osim na osam u Glini, glasuje se u Marin Brodu, Novom Selu Glinskom, Hađeru, Gornjem Viduševcu, Stankovcu, Slatini Pokupskoj, Gornjoj Bućici, Gornjem Selištu, Maji, Malom Gradcu, Vlahovićima i Dragotini.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) na svojim će stranicama u dva navrata (u podne i u 17 sati) objaviti podatke o odazivu birača te izborni rezultat.  S obzirom da se radi o samo jednom gradu i malom broju biračkih mjesta, u DIP-u vjeruju da bi se rezultati mogli znati kratko po zatvaranju birališta.

Glinjani prijevremeno izlaze na izbore nakon što je u rujnu u prometnoj nesreći poginuo gradonačelnik Milan Bakšić (HSLS).  Bakšić je za gradonačelnika bio izabran u ožujku 2014., na prijevremenim izborima koje je Vlada tada raspisala zato što Gradsko vijeće nije izglasalo gradski proračun niti donijelo odluku o privremenom financiranju.

 Novoizabrani gradonačelnik i njegov zamjenik obnašat će dužnost do redovitih lokalnih izbora u svibnju 2017.

>> Tri kandidata za gradonačelnika Gline

Komentara 1

DH
dalibor.hren
11:55 20.12.2015.

Kad ćemo birati premijera?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije