Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Glinjani prijevremeno biraju gradonačelnika

Glinjani prijevremeno izlaze na izbore nakon što je u rujnu u prometnoj nesreći poginuo gradonačelnik Milan Bakšić (HSLS).
20. prosinca 2015. u 10:04 1 komentara 505 prikaza
Glasačka kutija
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Nešto manje od 8.300 građana Gline s biračkim pravom na prijevremenim lokalnim izborima danas bira gradonačelnika među troje kandidata - Stjepana Kostanjevića (HDZ,HSS, HKS), Milana Davidovića (HSLS,SDP) te neovisne Diane Mužić.

 Uz gradonačelnika, bira se i njegov zamjenik, a kandidati su Sanja Štingl Vlašić (HDZ-HSS-HKS), Janko Lisac (HSLS, SDP) i Mirko Gašljević (skupina birača).  

 Dvadeset biračkih mjesta otvoreno je od sedam do 19 sati, a osim na osam u Glini, glasuje se u Marin Brodu, Novom Selu Glinskom, Hađeru, Gornjem Viduševcu, Stankovcu, Slatini Pokupskoj, Gornjoj Bućici, Gornjem Selištu, Maji, Malom Gradcu, Vlahovićima i Dragotini.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) na svojim će stranicama u dva navrata (u podne i u 17 sati) objaviti podatke o odazivu birača te izborni rezultat.  S obzirom da se radi o samo jednom gradu i malom broju biračkih mjesta, u DIP-u vjeruju da bi se rezultati mogli znati kratko po zatvaranju birališta.

Glinjani prijevremeno izlaze na izbore nakon što je u rujnu u prometnoj nesreći poginuo gradonačelnik Milan Bakšić (HSLS).  Bakšić je za gradonačelnika bio izabran u ožujku 2014., na prijevremenim izborima koje je Vlada tada raspisala zato što Gradsko vijeće nije izglasalo gradski proračun niti donijelo odluku o privremenom financiranju.

 Novoizabrani gradonačelnik i njegov zamjenik obnašat će dužnost do redovitih lokalnih izbora u svibnju 2017.

>> Tri kandidata za gradonačelnika Gline

Dr. Gordan Lauc
VAŽNO OTKRIĆE
Lauc: Napokon je jasno zašto se virus brzo širio
NP Plitvička jezera
Što vidjeti?
Što sve trebate znati posjećujete li Nacionalni park Plitvička jezera: Gdje vas čekaju fine ličke delicije, a doznajte i što je novo u obilasku Nacionalnog parka