Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Primjedbe gledatelja

Gledatelji prosvjeduju: Hoćemo kanarince, a ne slonove i tigrove...

televizija
Patrik Macek/Pixsell
31.05.2011.
u 16:15

Novi povjerenik za korisnike usluga HRT-a prezentirao što smeta gledateljima.

Novi povjerenik za korisnike usluga HRT-a Zvonko Šeb prezentirao je danas pred Programskim vijećem sve ono što je smetalo gledateljima u prva tri tjedna svibnja, od kada je izabran na tu funkciju. Jedna od prvih prispjelih, ali svakako bizarnijih primjedbi bila je i ona gledatelja Milana Bunete koja se odnosila na odabir dokumentarnih emisija o životinjama jer se u njima, kako kaže, uglavnom govori o medvjedima, slonovima i tigrovima, a ne o, primjerice, kanarincima. Stoga je predložio otkup i emitiranje dokumentarne serije i o – kanarincima (porodica fringilidi)...

No, bilo je i "ozbiljnijih" primjedbi, poput one građanske inicijativa Krug za trg, koja smatra da je u Dnevniku prikazanom 7. svibnja iznesen netočan podatak o broju prosvjednika pred Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu. Inicijativa je, naime, smatrala da je pred HNK bilo više od nekoliko desetaka prosvjednika koliko je navedeno u prilogu.

Potom, Branko Hebrang je od v.d. glavne urednice HTV-a Gordane Mrđen zatražio ispravak priloga objavljenog u središnjem Dnevniku 28. svibnja, u kojem je urednica i voditeljica Sandra Križanec, najavljujući izvještaj iz Kumrovca sa skupa na kojemu je govorio i Stjepan Mesić, ustvrdila kako je Mesić rekao da "Tito nije naredio likvidacije zarobljenika na Bleiburgu, ali je sigurno da je to učinio Andrija Hebrang". Hebrang smatra da je tim proizvoljnim zaključkom i krivom interpretacijom Mesićeve izjave voditeljica HTV-a pokojnog Hebranga oklevetala.

Gledateljima s područja Istre pak smeta loš prijem signala, pa je tako D. Levak iz Poreča podnio zahtjev za provjeru pravne i ustavne regulative o (ne)plaćanju pristojbe na području koje nije pokriveno televizijskim signalom.

U svakom slučaju, novi prisavski povjerenik imat će očito pune ruke posla jer ubuduće mora selektirati i signalizirati vijećnicima primjedbe na program o kojima bi valjalo raspravljati na Programskom vijeću HRT-a.

Komentara 3

OB
-obrisani-
20:23 31.05.2011.

Mene zanima zašto je strem HTV-a tako zatvoren i bjedan! HRT hoće biti velika kuća ... pa što se ne ugledate na BBC! Zar zatvaranjem želite proširiti horizonte? To čak i filozofski ne ide...

BR
brckovic
13:38 01.06.2011.

Prošle godine Ponoš je o kućnim ljubimcima snimao posebnu emisiju o kinološkom natjecanju na Bundeku koji je snimala njegova supruga, a njegova maloljetna djeca su bila u kinološkom žiriju tj. svi su višestruko zaradili – žena, i djeca i Antun. To je samo jedan primjer a ima ih bezbroj. Ponoš doslovno ruku ne podigne ako mu to netko ne plati. Da li javna HTV zna za njegovo ponašanje? Zna. Ako ništa drugo, ja sam im osobno pisao 3, 4 puta i zvao ih na telefon. Što su poduzeli? Ništa! Da li je hrvatsko novinarsko društvo upoznato s Ponošovim postupcima? Jeste. Ja sam ih sa time upoznao. Što su poduzeli? Dakako ništa. Sve je to jedna velika lopovska udruga koja okreće milijune na račun nas i naših kućnih ljubimaca. Sramota.

BR
brckovic
13:38 01.06.2011.

Prošle subote sam gledao emisiju Kućni ljubimci, i opetovano bio zgrožen brojem uzgajivača koji u njoj sudjeluju. Razumijem da svi volimo malo dodatno zaraditi ali je to već odavno prešlo mjeru dobrog ukusa. Već mjesecima u emisiji nije gostovala ni jedna od ozbiljnijih udruga za zaštitu životinja (Šapica, Spirit) jer iz njih urednik Antun Ponoš ne može izmusti novac dok od svakog uzgajivača kojeg dovede u emisiju uzima 3 do 4 tisuće kuna po nastupu. Cijela je emisija odavno u potpunosti privatizirana i pretvorena u privatni biznis Antuna Ponoša i njegove obitelji. Kako već 15 godina vodi sa suprugom svoju tvrtku Apon d.o.o. koja se bavi TV snimanjem i marketingom, svi koji žele sudjelovati u emisiji Kućni ljubimci moraju tvrtki Apon d.o.o. platiti nekakvu marketinšku i sličnu uslugu i onda ih Ponoš dovede na javnu televiziju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije