Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarni koncert

Glazbenici u Bjelovaru iznova pokazali svoju humanitarnu stranu

Humanitarni koncert - Bjelovar (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/7
01.12.2011.
u 10:12

Ispunjena dvorana hotela Central još je jednom potvrdila da su mnogi Bjelovarčani velikog srca, no istodobno u oko je “pikala” spoznaja da se od viđenijih političara nitko nije pojavio

Tamburaški sastav Štefanjska zvona, Best, Šliper, Flashback, Luka Bulić, Aki Rahimovski, Marijan Brkić i Zorislav Preksavec iz Parnog valjka glazbene su zvijezde koje su nastupile na bjelovarskom humanitarnom koncertu s ciljem da se multitalentiranoj glazbenici Vandi Dabac kupi violina.

Ova 15-godišnja Bjelovarčanka trenutačno je jedna od najdarovitijih violinistica u Hrvatskoj. No Vanda je u kolovozu ove godine nesretnim slučajem ostala bez oca te se s majkom našla u veoma teškoj životnoj situaciji. Stoga se pred zidom našla i kad je riječ o glazbenom uzletu jer, da bi mogla dalje napredovati, usavršavati se i postizati još bolje rezultate, neophodan joj je kvalitetan instrument. Tragičnim gubitkom oca Vandi je otežan taj put, a novi instrument postao je san, kao i budući željeni upis na Muzičku akademiju. Međutim, to se nakon sinoćnjeg koncerta i spoznaje da su glazbenici iznova pokazali svoju humanitarnu stranu promijenilo.

– Gotovo smo sigurni da će biti skupljen novac za kupnju violine vrijedne 5000 eura, tek čekamo da na račun pristigne novac od ostatka donatora – istaknula je Vanda Novoselec, mentorica Vande Dabac, zahvaljujući svim ljudima koji su prepoznali važnost ovog koncerta.

Ispunjena dvorana hotela Central još je jednom potvrdila da su mnogi Bjelovarčani velikog srca, no istodobno u oko je “pikala” spoznaja da se od viđenijih političara nitko nije pojavio. V. Novoselec potvrđuje da je Grad Bjelovar donirao 3000 kuna te da je Županija pokrila dio troškova, čime se izostanak gradonačelnika i župana može prihvatiti, za razliku od svih onih ostalih prezauzetih vlastitim predizbornim kampanjama. Stoga su s razlogom pojedini gosti komentirali kako se ponovila uobičajena slika, odnosno kada oni nas građana trebaju nešto iskamčiti u svoju korist, uvijek su tu, ali kad se oni trebaju isprsiti, e to je druga pjesma. Ipak, kao u bajci na kraju je večeri ipak pobijedilo dobro pa stoga kapa dolje svim glazbenicima i ljudima dobre volje koji su pomogli da Vanda bezbrižnije nastavi nadograđivati svoju darovitost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije