Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SVOM PROSTORU

Glazbena škola afirmirat će Požegu kao grad glazbe

glazbena škola požega,bauštela
Dušan Mirković/PIXSELL
28.05.2013.
u 17:48

Nakon nove zgrade Gimnazije Glazbena škola će nakon 40 godina rada na pet lokacija konačno dobiti vlastiti i novi prostor

Za nešto manje od mjesec dana Požežani će dobiti još jednu reprezentativnu odgojno obrazovnu ustanovu. Nakon nove zgrade Gimnazije Glazbena škola će nakon 40 godina rada na pet lokacija konačno dobiti vlastiti i novi prostor. Nekadašnja zgrada Vatrogasnog doma proteklih mjeseci je za tu svrhu preuređivana i nadograđivana. Na četiri etaže s ukupno 2.800 kvadratnih metara prostire se impozantna koncertna dvorana, koja će s još dvije dvorane i tridesetak učionica, uz suvremeni tonski studio i druge prateće prostore, glazbenom obrazovanju i kulturnom životu dati bitno značajniju kvalitetu i dodatno afirmirati Požegu kao grad glazbe.

Požeški gradonačelnik Zdravko Ronko danas je obišao gradilište nove škole te najavio da će ona biti gotova do 20.lipnja. Pohvalio je izvođače radova koji su unatoč lošim vremenskim uvjetima napravili dobar posao.

– Ovo je jedan veliki projekt za koji nismo niti svjesni što će sve značiti u budućnosti. Uz to, pokrenuli smo kroz saborsku proceduru i pitanje vezano uz zakon o visokom školstvu. Zajedno s ravnateljem Glazbene škole idemo u pravcu stvaranja uvjeta za unapređenje i podizanje razine obrazovanja. To znači da bi u njenom sastavu bilo visoko, srednje, osnovno i predškolsko umjetničko obrazovanje, te bi se organizirao studij tambure, pjevanja i studij za tona majstora – kazao je gradonačelnik Ronko.

Nova zgrada Glazbene škole ukupne vrijednosti oko 14 milijuna kuna dobit će i novu opremu u vrijednosti 900.000 kuna što će platiti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Gradonačelnik Ronko najavio je i uređenje Babukićeve ulice u kojoj se nalazi zgrada škole za što je već raspisan natječaj.

>> Požeško Veleučilište obilježilo 15. godišnjicu rada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije