Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Powerball

Glavni zgoditak na američkoj lutriji narastao na 1,5 milijardi dolara

Powerball
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.01.2016.
u 22:22

Prema standardnoj metodologiji američke lutrije, pobjednik će, u slučaju da zatraži jednokratnu isplatu, dobiti 930 milijuna dolara, a puni će iznos primiti ako se odluči za obročno primanje u idućih 29 godina.

Glavni zgoditak lutrije Powerball i danas je nastavio rasti i trenutačno je, večer uoči izvlačenja, veći od 1,5 milijardi dolara, što je iznos koji je izazvao nazapamćenu pomutnju među stanovnicima SAD.

Dobitnu kombinaciju brojeva 5+1 nitko nije pogodio više od dva mjeseca, još od 4. studenoga, iako se izvlačenja održavaju dva puta na tjedan, srijedom i subotom. Iznos jackpota još je krajem prošlog tjedna oborio svjetski rekord, popevši se na 950 milijuna dolara.

Iako je mogućnost dobitka mizerno mala - 1 naprama 292 milijuna - već tjednima traje opsada mjesta na kojima se prodaju srećke, a nerijetko se u nepreglednim redovima mogu zateći i Kanađani i Meksikaci koji su u susjednu državu došli isključivo kako bi uplatili svoju loto-kombinaciju.

Prema standardnoj metodologiji američke lutrije, pobjednik će, u slučaju da zatraži jednokratnu isplatu, dobiti 930 milijuna dolara, a puni će iznos primiti ako se odluči za obročno primanje u idućih 29 godina. 

>> Rekordni jackpot na američkoj lutriji od 900 milijuna dolara

Komentara 3

DU
Deleted user
19:01 13.01.2016.

"Kanađani i Meksikaci koji su u susjednu državu došli isključivo kako bi uplatili svoju loto-kombinaciju". Izgleda da su se dobro nahodali. Meni se nije dalo, pa sam uplatio preko interneta.

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
17:44 13.01.2016.

Petljavina Americke vlade oko lotto igara, nude vam isplatu (ako dobijete) na 25 ili 29 godina, a ako se na to odlucite pa vam se nesto desi, nitko nema pravo naslijediti te isplate (djeca,obitelj). To znaci da ce ljudi sigurnoo uzeti jednokratnu isplatu koju vam drzava odmah umanjuje od 40-50%, pa tek onda placate porez 35%. Znaci od dobitka koji se promovira dobijete 33%, a ovo bubanje u velikim ciframa samo vise privlaci igrace a samim tim I drzava dobija puno vise. Amerika ne bi bila Amerika kada ne bi nesto mutila.

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
17:47 13.01.2016.

Svejedno je to puno novaca, I previse, ali ako dobijete 1 Milion na lotto, tada u stvari vas dobitak iznosi 330 000$ sto je poprilicna razlika, kako god to oni zovu porez igara na srecu je znaci 67%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije