Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antonio Guterres
Povratak na članak

Glavni tajnik UN-a: Bjelački rasizam i neonacistički pokreti su 'transnacionalna prijetnja'

Visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Michelle Bachelet trebala bi 18. ožujka izvijestiti Vijeće o sustavnom rasizmu protiv ljudi afričkog podrijetla.

Komentari 6

DU
Deleted user
11:57 22.02.2021.

A kaj je crnački rasizam koji je daleko rasporstranjeniji no bjelački???

VL
DL
dvanaest_legija
12:43 22.02.2021.

Bijeli heteroseksualni muškarac, najveća prijetnja novim perverzijama koje se nasilno pokušavaju nametnuti!

VL
Avatar Trpimir
Trpimir
12:25 22.02.2021.

Zacudo bijelci su brojcano manjina na planeti, sto je sa zidovskim rasizmom, probaj kao bijelac uci u neki crnacki kafic, ducan, radnju pa cemo onda pricati o rasizmu... Ovo je vec silovanje zdrave pameti.

VL
BE
Beskucnik
12:07 22.02.2021.

Svaki rasizam je zlo , i isto tako svaka zemlja i svaka nacija ima pravo branit svoju zemlju kulturu jezik religiju , ako netko iza boje koze ili religije sakriva svoju nesposobnost i divljastvo a ne smije mu se reci da je islamski terorist ili primitivni divljak , narkoman , onda je to obrnuti rasizam , jer bi meni uredno rekli kad bih bio to , da sam bijelacko smece ili nacist .

VL
SI
sisavac
14:59 22.02.2021.

nevjerojatno da jedan portugalac, pripadnik naroda koji je u krvi ugušio sve ustanke u africi i južnoj americi, da sad priča o nekakvom bjelačkom rasizmu. ovo je više nego opasno, kud se krenulo. znači, sad će neki bijelac u americi plaćati za kojekakve naknade crncima, zbog toga što su prije 276 godina bijelci kupili crnce u africi.. nit današnji crnci nemaju ikakve veze s onima od prije 3 stoljeća, nit današnji bijelci imaju išta sa onima koji su prije 300 godina izrabljivali te nesretnike. i kako sad naplatiti porez od bijelca koji se recimo prije 50 godina doselio u ameriku, iz recimo hrvatske... nit smo ikad kao narod porobljavali druge narode, nit imamo išta sa ropstvom. dal je vama jasno kakve tek probleme amerikanci, tj. demokrati, sad stvaraju?! kako odrezati dodatni porez 'bijelcima'... nek dokazuju kolko su vremena oni i njihovi preci u americi, nek dokazuju jesu li ili nisu birali političare koji su to provodili... i dal ovaj porez i krivnja cijeloj bijeloj rasi, nije novi rasizam? znamo da jeste. dal ga smijemo već sad tako zvati? pazite, vi ste krivi svojim rođenjem, za nešto što je vaša rasa činila prije... 500 godina. znači, današnje talijane ćemo smatrati odgovornim za strašne zločine od prije 2.000 godina. mongole.. e oni će nagrabusiti! turci... strahota što ih čeka. a kad južna amerika, indonezija, afrika, načne španjolce, portugalce, francuze, nijemce, nizozemce, belgijce... i fora da ove novotarije uvode tzv. bijelci. iz krajnosti od prije 300 godina...

VL
ST
Stipan
18:57 22.02.2021.

Došao nam Portugalac soliti pamet. Ta kolonijalna nacija se ne može od grijeha osloboditi još dvije tisuće godina.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.