Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I JOŠ ČETVORICE KOLEGA

Glavni tajnik SDP-a podnio ostavku, Grbin potvrdio: Protiv njega je podignuta optužnica

Zagreb: Sabor raspravlja o otpisu dugova fizičkim osobama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.04.2023.
u 16:25

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu pokrenulo je optužnicu protiv Babića i još četvorice kolega zbog navodnog prepisivanja potpisa na lokalnim izborima u Slavonskom Brodu, potvrdio je to šef SDP-a

Glavni tajnik SDP-a Vedran Babić je podnio ostavku, potvrdio je ove srijede šef te stranke Peđa Grbin u izjavi za medije, navodeći kako je razlog podignuta optužnica DORH-a. Pojasnio je kako se radi o priči s lokalnih izbora 2021., odnosno o potpisnoj listi za župana te Brodsko-posavske županije.

- Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu pokrenulo je optužnicu protiv Babića i još četvorice kolega zbog navodnog prepisivanja potpisa na lokalnim izborima u Slavonskom Brodu - poručio je šef SDP-a.

- Bez obzira što kolege čvrsto negiraju krivnju, a u kaznenom postupku će dokazivati svoju odgovornost, mi u SDP-u čvrsto zastupamo stajalište da je politička odgovornost šira od kaznene. Kao što tražimo od drugih, tako tražimo od sebe. Ovdje se radi o navodno 22 potpisa koja su prepisana s jedne SDP-ove liste u Slavonskom Brodu na drugu, i bez obzira na to, kolege su ponudile tu ostavku i ja sam je prihvatio. Ja sam uvjeren da će u postupku kolege uspjeti dokazati svoju nevisnost - potvrdio je Grbin. 

Naime, bivši član SDP-a Stribor Valenta podnio je prošloga srpnja kaznenu prijavu policiji protiv glavnog tajnika SDP-a Vedrana Babića, kao i još nekoliko lokalnih SDP-ovaca u kojoj je tvrdio kako su na izborima bili falsificirani potpisi građana za kandidature. DORH je i tada potvrdio za Novi list kako su se počeli provoditi izvidi. Valenta je tako navodio kako kandidat Mario Vučnić dva dana prije isteka roka za predaju kandidature nije imao dovoljan broj potpisa, zbog čega je Babić naložio Valenti da mu dostavi potpise Martine Kraljević, tadašnje kandidatkinje SDP-a za gradonačelnicu Slavonskog Broda. Valenta je tada tvrdio i kako su ti potpisi i predani uz kandidaturu Marija Vučinića, a dodao je i kako za sve postoje svjedoci. 

 

Komentara 6

DO
dokjegmailnatora
17:05 19.04.2023.

Prvo treba pokrasti izbore da bi bio "pošten političar" SDP

ZO
zoranos
16:56 19.04.2023.

Nemoguće! Tako nešto se radi samo u HDZ-u! Ovo mora da su HDZ-vi koji su se učlanili u SDP (Samo Dokazano Pošteni) samo da bi naštetili stracni!

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
19:39 19.04.2023.

Hahaha ne mogu skupiti niti potpise za kandidaturu hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije