Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Glavni stožer nije bio zadovoljan jer su kupljeni Ivecovi kamioni

rončević
Goran Jakuš/PIXSELL
05.02.2010.
u 20:28

Zbog toga je bilo i najviše rata između branitelja Krešimira Vilajtovića i Ive Farčića te USKOK-ovih tužitelja Ksenije Pavić i Darka Žegarca.

Obrana bivšeg ministra Berislava Rončevića i njegova tadašnjeg pomoćnika Ive Bačića i na jučerašnjem je nastavku postupka u aferi "Kamioni" inzistirala na tome da jeftiniji kamioni, oni MAN-ovi, nisu udovoljavali tehničkim zahtjevima, da nisu imali traženu nosivost te da ne rabe vojno gorivo F-34.

Oko toga je bilo i najviše rata između branitelja Krešimira Vilajtovića i Ive Farčića te USKOK-ovih tužitelja Ksenije Pavić i Darka Žegarca. Svjedok Rudolf Klicper, koji je kao stručnjak sudjelovao u radu povjerenstva za nabavu kamiona, izjavio je, pak, da je Glavni stožer bio nezadovoljan što su nabavljeni Ivecovi kamioni, pa je od njega načelnik Zdilar tražio da sastavi izvještaj. Klicper je rekao da MAN-ovi kamioni nisu ispunjavali uvjete natječaja jer su imali nosivost 4,3 tone umjesto traženih 5 tona te da vojno gorivo F-34 mogu rabiti uz aditive.

Sudjelovao, a bez uvida


Međutim, ispostavilo se u ispitivanju da svjedok to ne govori na temelju podataka iz natječajne dokumentacije, jer u nju uopće nije imao uvida! Sutkinja Jasna Smiljanić zato ga je pitala kako je uopće kao stručnjak sudjelovao u radu povjerenstva ako nije imao uvid u ponude i u tehničku dokumentaciju, na što je Klicper izjavio da su ga članovi povjerenstva mogli ispitivati. Tužiteljica Ksenija Pavić na kraju je izjavila da je Klicperov iskaz u jednom kontradiktoran i neistinit.

Prvi je jučer svjedočio Milan Sučić, službenik u MORH-u, koji je bio voditelj povjerenstva za nabavu vozila, koje je provelo nadmetanje što je na kraju poništeno.

Natječaj poništen

Sučić je rekao da je povjerenstvo zaključilo kako u proračunu nije osigurano dovoljno novca za nabavu 76 vozila, pa je zaključeno da valja reprogramirati zahtjeve za nabavu tako da se smanji broj vozila ili odustane od nekih. Ipak, to nije učinjeno, nego je natječaj poništen, a kad je to učinjeno, Sučić ne zna. Govorio je i o kriterijima za nabavu vozila. Kriterij je bila najniža cijena, udovoljavanje tehničkim karakteristikama te uvjeti ponuđača vezani za solventnost i poslovnu sposobnost – rekao je Sučić.

Komentara 11

Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
21:58 05.02.2010.

Pravda je spora kao i istina. Budu im skresali krila.

MA
mateo2001
20:36 05.02.2010.

Bog te mazo, jel te kamione iko probo u prirodnim uvjetima:Snjeg, blato, kisa, brdovito, mocvarno, pjeskovito, kamenito, maglovito, suncano i u uvijetima koje ima Pantovcak pred ulaznim vratima????????

CA
Capolo
21:53 05.02.2010.

Nepobitno je da se ova Vlada odlučila obračunati sa svakim vidom kriminala i na tome im treba čestitati. Uz to predlažem da se pokrenu postupci i u slučajevima iz početka 2000-ih kad je isto bilo jako puno kriminalnih radnji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije