Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rim: Veliko čišćenje

Glavni grad Italije objavio rat žvakaćim gumama

žvake
17.12.2011.
u 11:48

Najveći problem rimskih graskih oca su odbačene žvakaće gume na arheološkim vrijednostima, kojih je drevni grad prepun.

Svakoga dana se u glavnom talijanskom gradu baci gotovo 15 tisuća žvakaćih guma, a posebice zabrinjava njihovo odbacivanje čak i po povijesnim spomenicima, što je nagnalo rimsku gradsku upravu na drastičnu akciju čišćenja.

Uklanjanje žvakaćih guma otpočelo je u drevnoj rimskoj jezgri, a na poslovima uklanjanja ove nemile pošasti gradskih ulica radi desetak volontera i gradskih komunalnih redara.

Najveći problem rimskih graskih oca su odbačene žvakaće gume na arheološkim vrijednostima, kojih je drevni grad prepun. Istaknuli su kako se na ulicama Rima godišnje baci više od 5,5 milijuna žvakaćih guma, što predstavlja veliki sanitarni problem.

Kako se žvakaće gume teško razgrađuju u prirodi, jedino ljudska ruka učinkovito ih može ukloniti s neprimjerenih mjesta gdje su odbačene. Uklanjanje stoji 1 euro po jednoj žvakaćoj gumi, izračunale su nadležne službe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije