Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz bijele kuće

Glavni američki epidemiolog odlazi u 'modificiranu karantenu' zbog kontakta s oboljelim

FILE PHOTO: President Trump looks at Dr. Anthony Fauci as Fauci addresses the daily coronavirus response briefing at the White House in Washington
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
10.05.2020.
u 08:48

Fauci je negativan na COVID-19 i bio je u kontaktu "niskog rizika" sa zaposlenikom Bijele kuće. Nije bio u njegovoj neposrednoj blizini u vrijeme zaraze koronavirusom, navodi CNN.

Glavni američki epidemiolog Anthony Fauci odlazi u "modificiranu karantenu" zbog kontakta s članom osoblja Bijele kuće koji je pozitivan na koronavirus, rekao je Fauci u subotu za CNN. 

Fauci je negativan na COVID-19 i bio je u kontaktu "niskog rizika" sa zaposlenikom Bijele kuće. Nije bio u njegovoj neposrednoj blizini u vrijeme zaraze koronavirusom, navodi CNN. 

Fauci je direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti i jedno od najistaknutijih lica stožera za koronavirus američkog predsjednika Donalda Trumpa. 

Radit će od kuće dva tjedna i za to vrijeme stalno će nositi masku. Smije odlaziti u svoj ured, ali samo kad ondje nema nikoga. 

Zaposlenik Bijele kuće s kojim je Fauci bio u kontaktu nije identificiran.

Bijela kuća u četvrtak je objavila da je njezin zaposlenik pozitivan na koronavirus, a Trump negativan i dobrog zdravlja. 

Trump je rekao da je imao malo kontakta sa zaraženim. 

U petak je potvrđen koronavirus sobaru američkog potpredsjednika Mike Pencea te Katie Miller, Penceovoj glasnogovornici, ujedno  i supruzi Trumpova savjetnika Stephena Millera. 

Direktor američke agencije za lijekove (FDA), 60-godišnji Stephen Hahn bio je u kontaktu s Miller, piše Politico. Zato će provesti nekoliko tjedana u samoizolaciji, rekao je u petak glasnogovornik FDA za Reuters. 

Direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), 68-godišnji Robert Redfield "radit će na daljinu sljedeća dva tjedna" nakon "kontakta niskog rizika" u srijedu sa zaraženim u Bijeloj kući, objavio je u subotu Washington Post. 

Sva trojica dužnosnika trebaju u utorak svjedočiti u odboru Senata koji prati mjere saveznih država o ponovnom otvaranju tvrtki i škola zatvorenih u borbi protiv širenja vrlo zaraznog virusa. 

Koronavirus je osobito opasan za starije. Prema CDC-u, osmero od desetero umrlih od COVIDa-19 u SAD-u imali su 65 ili više godina. 

Ključne riječi

Komentara 3

MO
mošmalo
14:49 10.05.2020.

ovaj tip je je član "duboke drzave"

Avatar DorothyAL84
DorothyAL84
09:20 10.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​​o​k​.​c​o︆︅​​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije