Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID NA SJEDNICI ODBORA

Glavna državna odvjetnica i ravnateljica USKOK-a u samoizolaciji do 28. listopada

Foto: PIXSELL
1/3
16.10.2020.
u 14:39

Rad Državnog odvjetništva Republike Hrvatske ni u jednom trenutku nije i neće biti doveden u pitanje s obzirom na to da Zakon o državnom odvjetništvu propisuje tko ju mijenja u njenoj odsutnosti, pri čemu je potrebno znati da Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske ima prvog zamjenika i još 24-ero zamjenika.

Franko Vidović (SDP), saborski zastupnik i član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost pozitivan je na koronavirus, potvrdili su u petak ujutro iz Hrvatskog sabora.

A kako je na zadnjoj sjednici bio nazočan kompletan pravosudno-policijsko-obavještajni vrh, dio sudionika sastanka završio je u samoizolaciji. Među njima su Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica i Vanja Marušić, ravnateljica USKOK-a, priopćeno je iz DORH-a.

- Prema uputi nadležnog epidemiologa, a nakon epidemiološkog izvida vezano za prisutnost troje državnoodvjetničkih dužnosnika i raspored sjedenja u dvorani u Hrvatskom saboru u kojoj je održana sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek, zamjenik Glavne državne odvjetnice Darko Klier i ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić će ostati u samoizolaciji do 28. listopada 2020. Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek će veći dio svojih poslova obavljati od kuće koristeći sredstva elektroničke komunikacije. Rad Državnog odvjetništva Republike Hrvatske ni u jednom trenutku nije i neće biti doveden u pitanje s obzirom na to da Zakon o državnom odvjetništvu propisuje tko ju mijenja u njenoj odsutnosti, pri čemu je potrebno znati da Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske ima prvog zamjenika i još 24-ero zamjenika.  Rad Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta također nije i neće biti doveden u pitanje - priopćili su iz DORH-a. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije