Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ OSIJEK '91. Nakon što je M. Borota u srbijanskom tisku prozvao Glavaša

Glavaša optužuje osuđeni terorist

glavas_txt.jpg
import
19.10.2006.
u 20:21

- Nikad nisam čuo za Mirka Borotu i on nije na popisu svjedoka koji bi trebali svjedočiti protiv mene. Ponavljam da nije postojala nikakva moja paravojska niti sam mučio ljude po zatvorima. Postojao je službeni zatvor Operativne zone Osijek, a ne moj privatni zatvor i mučilište tim je riječima Branimir Glavaš opovrgnuo sve navode koje je 18. listopada na njegov račun u srbijanskom Nedjeljnom telegrafu iznio umirovljeni zastavnik JNA Borota kojega je inače Vojni sud u Osijeku, zbog terorizma, osudio na 15 godina zatvora.

Zastavnik Borota s još trojicom svojih suboraca razmijenjen je u travnju 1992. za 225 hrvatskih vojnika i civila kaže Marko Dumančić, predsjednik sudskog vijeća Vojnog suda u Osijeku koje je Borotu osudilo na maksimalnu kaznu od 15 godina.

Sve je histerija
Tvrdi da je Borota uhićen u Baranji, duboko u našem teritoriju, dok je radio za generala Dušana Pekića. Do razmjene te terorističke skupine došlo je nakon dogovora hrvatskoga premijera F. Geregurića i srbijanskoga M. Panića kaže Dumančić i dodaje da se tome protivio, ali da mu je objašnjeno kako je to viši državni interes.

Ako je Borota bio časnik JNA, on nije mogao biti u Crvenoj vojarni jer je ona više bila prihvatilište nego zatvor i prema tome morao je biti u Okružnom zatvoru tvrdi Glavaš. Sve je to velikosrpska propaganda, kojoj se ne čudim jer i u Hrvatskoj vlada histerija aktualne vlasti, koja puše u rog velikosrpskih podmetanja dodaje Glavaš.

TV i bijele plahte
Bio sam zapovjednik obrane Osijeka, a ne "mesar" koji je obilazio zatvore tvrdi Glavaš. Kaže da sigurno nisu točne Borotine tvrdnje kako su ga dva tjedna šestorica tukla bez prestanka, kliještima mu vadila zube, silovala ga i razderala mu debelo crijevo te ga silila da pije vodu s pijeskom. Nikad nisam upitao vojnike:

"Zar još niste završili s tim četničkim govnom" tvrdi Glavaš i objašnjava da je Crvena vojarna bila prihvatilište s televizorom i bijelim plahtama te da su je svakodnevno obilazili predstavnici OESS-a i Crvenoga križa. Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić kazao je kako nikad nije čuo za Mirka Borotu te da on nije evidentiran kao svjedok u slučaju Glavaš bez obzira na to što njegov sin tvrdi kako je dao izjavu istražiteljima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije