Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasio se glavaš

Glavaš: Radije ću odguliti kaznu u Zenici nego u hrv. "kazamatima"

hdssb, glavaš, šišljagić (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/6
28.08.2010.
u 12:41

Mene mogu zatvoriti, ali HDSSB nikad neće uništiti, poručio je Glavaš.

Na sjednici Glavnog odbora HDSSB-a u Zagrebu, kako što je i najavljeno, videovezom se javio osuđeni i odbjegli Branimir Glavaš. Potvrdio je da će svoju kaznu odslužiti u BiH te da se ne želi vraćati u Hrvatsku koja po njemu "ima tako sramotno pravosuđe i takvu besramnu vlast".

- Radije ću nevin u Zenici odrobijati osam godina nego više jedan jedini dan politički presuđen u hrvatskim kazamatima, nastavio je Glavaš obrušivši se na bivšeg premijera Sanadera ali i aktualnu premijerku Jadranku Kosor kao i oporbu nazvavši je nesposobnom.

- Mene mogu zatvoriti ali HDSSB nikad neće uništiti, poručio je. Kazao je da je žrtva montiranog procesa od strane Ive Sanadera jer tvrdi:-Ako sam počinio dijela koja mi se stavljaju na teret trebao sam dobiti maksimalnu kaznu od 20 godina i takve izjave su davali Zoran Pusić, Čedo Prodanović i Stipe Mesić. A ako je u moju krivnju bilo imalo dvojbe i jedan je dan bio previše, nastavio je Glavaš.

Stoga kaže ne priznaje presudu niti nakaradni pravni poredak u Hrvatskoj. Vrhovni je sud smanjivši mi kaznu s deset na osam godina donio ponižavajuću i politički montiranu presudu, nastavio je Glavaš.

U mojoj tvrdnji "ako sam kriv da sam trebao dobiti 20 godina zatvora" sadržana je sva težina stanja u hrvatskom pravosuđu koje nikad nije bilo neslobodnije, poručio je Glavaš. Tvrdi da sud nije imao dokaze ali nije želio pružiti šansu ponovnog suđenja zbog očekivanja politike i fašistoidnih lijevih medija-nastavio je. Ako sam ubijao ljude takvim drastičnim metodama, tjerajući ih da piju kiselinu i ako su završavali u Dravi s metkom u potiljak onda sam zaslužio drastičnu kaznu bez obzira na moje zasluge u Domovinskom ratu na koje se sd pozivao u presudi-nastavio je Glavaš.

Tvrdi da su se iskazi protiv njega sveli na iskaze ubojica, osuđenih silovatelja i suđenih kriminalaca - dakle ucjenjenih svjedoka. Iskoristio je priliku i obiteljiima žrtava ovog sudskog procesa poručio da suosjeća s njihovim obiteljskim tragedijama i da nije odgovoran za smrt članova njihovih obitelji. Dodao je kako ga je Ivo Sanader zaslijepljen mržnjom odlučio uništiti ali kaže da su veći problem od njega moralne nule koje nemaju nimalo savjesti koje su njegovu naredbu odradile.Tvrdi da mu je Sanader slao emisaire u zatvor tražeći nagodbe o njegovoj slobodi, a Sanader je osobno sudu plasirao svjedoka Ivicu Zbožila kojeg je zaposlio najprije u MORH-u, a potom u Dalekovodu d.d. Zagreb .

On je i dalje u Dalekovodu i poput Buljubašića u HEP-u ništa ne radi, a prima plaću, tvrdi Glavaš. Neću nikad priznati presudu sudaca koji ne rade profesionalno i pošteno-nastavio je Glavaš praćen pljeskom nazočnih na Glavnom odboru. Iznio je podatak, da je nedavno na izbornoj skupštini HDZ-a za grad Zagreb u neposrednoj blizini premijerke i predsjednice HDZ-a u svojstvu osiguranja ili aktiviste bio višestruki ubojica, po vlastitom priznanju, Krunoslav Fehir, nastavio je Glavaš.

Tvrdi da je DORH-u i policiji poznat još jedan supočinitelj ubojstava Božidara Vučkovića ali da je bio suradnik V. Fabera pa ga je policija zaštitila od kaznenog progona i on slobodan šeta Osijekom. Tvrdi da je Gordana Getoš Magdić od Fabera dobila obećanja da će joj kazna od smanjena kazna na 5 godina ako će njega lažno teretiti, te da će kaznu izdržavati u zatvoru u Osijeku, a to se sada događa.

Komentara 790

DU
duvno
19:32 28.08.2010.

LIB- ovo je stevo kojeg su srbi oslobodili i pokrstili...inače je štef

OB
-obrisani-
19:31 28.08.2010.

. . ...Hej Suzana zasto ne zapocneš reforme sa Bosancima, Hercegovcima i Šiptarima. Tamo ti odlazi silna lova a nemaju ni pet minuta radnog staža u Hrvatskoj. . Isto je sa tzv \"braniteljima\" kojima je prije rata bila jedina imovinaina klupa u parku i kartonska kutija .

OB
-obrisani-
19:31 28.08.2010.

Fino od generala sto su se borili i izborili za....\"Hrvatskim kazamatima\" #- Radije ću nevin u Zenici odrobijati osam godina nego više jedan jedini dan politički presuđen u hrvatskim kazamatima,# Ma treba kaznjavati i one sto su im dijelili odlikovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije