Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Glavaš Đapiću: Neću odstupiti s dužnosti u NK Osijeku

glavas-txt.jpg
import
28.10.2008.
u 14:26

Predsjednik Nogometnog kluba "Osijek" Branimir Glavaš izjavio je danas da on, ni bilo koji drugi član uprave kluba, neće odstupiti s dužnosti, kako je to jučer zatražio predsjednik HSP-a i osječkog Gradskog vijeća Anto Đapić, te je pozvao Đapića i gradonačelnika Gordana Matkovića da oni podnesu ostavke ako neka od kriminalnih afera u gradu uskoro dobije rasplet u obliku kaznenih progona određenih osoba.

Đapić je jučer pozvao Glavaša da odstupi s dužnosti predsjednika toga nogometnog kluba jer je, kako drži, postao prevelik teret klubu te nema legitimitet i potporu gradskih vlasti, koje će, nakon preoblikovanja kluba, imenovati novi nadzorni odbor i upravu, koji će provesti njegovu privatizaciju.

Na današnjoj konferenciji za novinare u klupskim prostorijama Glavaš je ocijenio da je jučerašnji napad na klub i upravu dio kampanje s ciljem da Đapić i njegovi suradnici izvrše prevrat i preuzmu klub, jer, smatra Glavaš, drže da im NK Osijek može pomoći u nadolazećoj predizbornoj kampanji i prikupljanju glasova.

Ustvrdio je kako svi članovi uprave imaju pun legitimitet legalnog klupskog tijela, koje ima svoje uporište u statutu, i "vodit će klub do isteka mandata u ljeto iduće godine, odnosno do okončanja procesa privatizacije i preoblikovanja kluba".

- Ne dolazi u obzir da itko odstupi iz ovoga kluba pa poručujem Đapiću da mu je to pucanj u prazno i bezuspješan pokušaj zamagljivanja stanja u Osijeku jer se ovih dana raspleću vrlo neugodne afere za Đapića i gradonačelnika Matkovića - ustvrdio je Glavaš.

Kazao je kako istraga o spornom ugovoru o podzakupu gradskog zemljišta, koje je osječko Gradsko prometno poduzeće (GPP) dobilo u najam od grada, ulazi u završnu fazu i, kako tvrdi, trebala bi rezultirati kaznenim progonom određenih ljudi.

Pozvao je Đapića i Matkovića da, ako se to dogodi, podnesu ostavke na svoje dužnosti u gradskoj vlasti, a nadležna inspekcijska tijela pozvao je da dođu u klub te provjere njegovo poslovanje i rad uprave.

Ocijenio je kako Đapić u njemu vidi "opasnost za poraz svoje političke opcije na predstojećim izborima", ali da Đapića i njegove istomišljenike ne zanima klub i njegova pretvorba, već, kako tvrdi, osvajanje atraktivnog zemljišta oko stadiona "Gradski vrt", za koje se već prave određeni planovi.

Dodao je kako je proces privatizacije kluba krenuo po njegovu nalogu kako bi klub dobio svoga većinskog vlasnika, ali ne na način na koji je to zamislio Đapić, dodavši da bi ponašanje gradskih vlasti moglo rastjerati potencijalne ulagače. Upozorio je da bi eventualni nesupjeh privatizacije kluba, u skladu s rješenjem Ministarstva znanosti, prosvjete i športa, rezultirao njegovim stečajem i prelaskom u najniži rang natjecanja, a da ovakvo ponašanje gradskih čelnika unosi nemir u klub.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije