Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prije ljetne stanke

Glasovanje o izmjenama Zakona o najmu stanova odgođeno za idući tjedan

prazna sabornica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
06.07.2018.
u 06:30

Kritikama se pridružio i SDSS koji je podršku uvjetovao prihvaćanjem amandmana

Hrvatski sabor danas će početi rad glasovanjem o dosad raspravljenim točkama, ali ne i o izmjenama Zakona o najmu stanova koje je odgođeno za idući tjedan zbog neslaganja među vladajućima, pa su na dnevnom redu tri zakonska prijedloga iz sektora obrane.

Iz redova vladajućih poručili su u četvrtak kako će se o izmjenama Zakonu o najmu stanova vjerojatno glasovati idućeg petka, zadnjeg dana rada Sabora prije ljetne stanke, nakon dodatnih pregovora, te kako neće biti trećeg čitanja već će prijedlog Vlada doraditi amandmanima.

Iz vladajuće većine nezadovoljan je Klub HDS-a, HSLS-a i HDSSB-a koji je zatražio treće čitanje, tvrdeći da zakon nije dobro pripremljen, a kritikama se pridružio i SDSS koji je podršku uvjetovao prihvaćanjem amandmana.

Nakon glasovanja zastupnici će raspravljati o konačnom prijedlogu Zakona o Zakladi vojne solidarnosti, koji predviđa osnivanje te zaklade s ciljem potpore djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Na dnevnom redu su i odluke o sudjelovanju Oružanih snaga Republike Hrvatske u operaciji potpore miru "SEA GUARDIAN" u Sredozemlju te u operacijama koalicijskih snaga "INHERENT RESOLVE".

Inicijativa Ovršni ustanak ispred Sabora urudžbirala donacije Martini Dalić

prazna sabornica
1/6

Komentara 1

BI
binki
09:03 06.07.2018.

45 došli divljaci iz bosanskih šuma i zauzeli stanove.Poslije 90ih ponovo došli divljaci iz bosne ovaj put s kamenjara i sad ti divljaci izbacuju one divljake.Zanimljivo za pračenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije