Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIKA

Glasnogovornik Vlade Marko Milić: Koalicija HDZ-a i DP-a utemeljena je na povjerenju

Zagreb: Odlazak Domovinskog pokreta sa sastanka s HDZ-om
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
29.05.2024.
u 06:53

Marko Milić je kazao kako je oporba vodila kampanju optužujući HDZ za korupciju te su, prema njemu, "uveli neviđeni vulgarizam na političku scenu". - Sad ta ista ljevica nastoji prikazati našu koaliciju da će biti ideologizirana i unijeti ideološke razdore, što nije slučaj, rekao je Milić

Glasnogovornik hrvatske Vlade Marko Milić gostovao je u talk showu "1 na 1" Romana Bolkovića gdje je rekao kako je koalicija HDZ-a i DP-a utemeljena na povjerenju te je za isključivost optužio ljevicu. - Brojni akteri s ljevice i ostali koji su doživjeli poraz na izborima nastoje nabacivati teze da Vlada neće izdržati i time izravno negiraju volju birača. Mi smo razgovarali sa svim političkim strankama koji nisu odbijali suradnju s HDZ-om, rekao je te naveo kako su prioriteti dobrobit građana i države.

- Mi smo kroz raspodjelu resora u Vladi vodili računa da se osiguramo skladne odnose u koaliciji i da kroz raspodjelu resora na neki način osiguramo skladne odnose u koaliciji. Bilo je važno i da resori za koje su preuzeli odgovornost partneri iz Domovinskog pokreta budu dugoročno dobri i za njih, da se bave pitanjima koja su važna za budućnost Hrvatske - poljoprivreda, demografija, gospodarstvo, rekao je Milić.

 Ustvrdio je kako se novi ministri dobro snalaze, preuzimaju odgovornost u svojim resorima, vrlo intenzivno rade na tome da se pripreme i upoznaju sa svim dokumentima i sa svim svojim zaduženjima.

Marko Milić je kazao kako je oporba vodila kampanju optužujući HDZ za korupciju te su, prema njemu, "uveli neviđeni vulgarizam na političku scenu". - Sad ta ista  ljevica nastoji prikazati našu koaliciju da će biti ideologizirana i unijeti ideološke razdore, što nije slučaj, rekao je Milić

Govoreći o podršci manjinama u HRT-ovoj emisiji, nadometnuo je kako je upravo HDZ-ova vlada uspostavila najviše standarde zaštite nacionalnih manjina te da su manjine sada našle model koji je omogućio formiranje stabilne većine i Vlade, ali i nastavak provođenja svih politika koje se tiču nacionalnih manjina.

Jedna od tema su bili i nadolazeći predsjednički izbori.

- Građani će moći ocijeniti mandat Zorana Milanovića, koji će ostati upamćen po tome što je sudjelovao na parlamentarnim izborima, kršeći Ustav i na kraju je na njima doživio težak poraz od Andreja Plenkovića, nakon što je na neki način dezavuirao cijelu funkciju predsjednika Republike, ustavni poredak, demokratske vrijednosti koji su minimum za izbornu utakmicu. Mandat će mu ostati zabilježen po proruskim stavovima, po oklijevanju oko iskazivanja potpore Ukrajini kao žrtve ruske agresije i  po tome da je unio govor mržnje te snizio razinu političke kulture i dijaloga u hrvatskom društvu i na političkoj sceni, smatra Milić.

VIDEO Pogledajte kako izgleda prosvjed ispred Opus Arene kao podrška sportskom direktoru Boti

Komentara 5

TO
tomozg24
18:54 31.05.2024.

Pa HDZ uopće nije pobijedio, a kamoli da netko sa 100 glasova ima kredibilitet pričat o Predsjedniku RH.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
09:35 29.05.2024.

je je povjerenje ...bas

DU
Deleted user
16:11 29.05.2024.

povjerenje i HDZ ne idu zajedno...nikako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije