Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krađa pred kućom

Glasnogovornica Dijana Sušac: Vozilo nisam koristila u privatne svrhe

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
19.03.2014.
u 23:30

Policija još uvijek nije uspjela pronaći ukradeni automobil.

- Nije se radilo o neovlaštenom korištenju službenog vozila. Ni na koji način nisam koristila vozilo u privatne svrhe. Vozilo mi je dodijeljeno na korištenje temeljem odlukom Vlade o uvjetima korištenja službenih osobnih vozila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija i poslovnih kartica. Vozilo mi je dodijeljeno na korištenje 24 sata dnevno zbog posla kojeg obavljam. Odluku o tome imam, a potpisao ju je moj nadređeni, odnosno moj ministar - izjavila je Dijana Sušac, glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i prirode, komentirajući tako korištenje službenog vozila van radnog vremena. 

Što je otkriveno nakon što je prijavljena krađa tog vozila. 

- Auto je ukraden. Sve je uredno prijavljeno policiji. Automobil je bio kasko osiguran, izjavila je Sušac za Dnevnik 3 HTV-a, dodajući da nema govore o tome da će dati ostavku. 

- Naravno da ostajem raditi svoj posao. Mogu samo tražiti ispravke za netočne objave - poručila je Sušac.

Službeni automobil Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Golf IV vrijedan 123.000 kuna koji je ukraden dva dana prije lanjskog Božića sa Remetskog kamenjaka na zagrebačkom Medveščaku bio je parkiran ispred kuće glasnogovornice ministarstva Dijane Sušac.

Kako je navedeno na stranicama zagrebačke policije, automobil je ukraden između nedjelje 22. prosinca u 11 sati i ponedjeljka 23. prosinca u 10.15 sati, što bi značilo da je Sušac ukradeni golf koristila van radnog vremena, na što nema pravo.

Prema odluci Vlade, službene automobile 24 sata dnevno smiju koristiti samo ministar i njegov zamjenik, a pomoćnici i ostali djelatnici automobile mogu koristiti u službene potreba samo u vrijeme radnog vremena. Policija još uvijek nije uspjela pronaći ukradeni automobil.

>>Evo koje je automobile Vlada odlučila kupiti i po kojoj cijeni

>>Bandić: Imamo kočiju, ja mogu i njome na posao!

Komentara 10

HO
hordubal
14:34 19.03.2014.

srećom je javnost ažurno obaviještena o svemu tri mjeseca nakon krađe, auto je dosad vjerojatno preprodan 5 puta

TE
TechnoCroat
14:48 19.03.2014.

U pravnoj drzavi to se rijesi u par mjeseci. Gospodja podnese tuzbu policiji za kradju u nedjelju a ministarstvo drugu tuzbu protiv gospodje za kradju istog automobila za petak u 17:01.

DU
Deleted user
07:47 20.03.2014.

Sad bi Mrsićevo ministarstvo u sklopu borbe protiv rada na crno trebalo ispitati jesu li zaposlenici isplaćeni svi prekovremeni sati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije