Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastupnici za eu

Glasački listić bit će veći od otvorenih dnevnih novina

Glasanje birača iz Srbije (1)
Filip Brala/PIXSELL
13.04.2013.
u 18:02

Na listi će biti imena 336 kandidata raspoređenih na 28 lista, osim lista možete birati i kandidate koje želite poslati u Europarlament

Sutra u sedam sati otvaraju se birališta za prve izbore za Europski parlament. Birači će izabrati 12 zastupnika koji će Hrvatsku predstavljati u Europarlamentu nakon ulaska u Europsku uniju 1. srpnja ove godine. Dvanaestorica sutra izabranih zastupnika bit će izabrani na godinu dana jer su 2014. godine redoviti europski izbori na kojima će se birati zastupnici na redoviti petogodišnji mandat.

Birači koji sutra izađu na izbore prvi će se put susresti s, do sada, najvećim glasačkim listićem veličine “pojačanog” A2 formata, odnosno listić će biti veći od otvorenih dnevnih novina. Na njemu će biti tiskano 28 lista i imena dvanaestorice kandidata sa svake liste, ukupno 336 imena. Svaki birač na biralište mora donijeti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu ili vozačku dozvolu, odnosno drugu javnu ispravu s fotografijom. Birališta će biti otvorena do 19 sati.

>> Sve o izborima za europski parlament pratite i na našem specijalu!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije