Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAKRIZA

GLAS protiv kolone sjećanja: Vlada radi iznimku, a Vukovarcima ne treba još mrtvih i bolesnih

Anka Mrak Taritaš
Patrik Macek/PIXSELL
10.11.2020.
u 12:17

Zadnje što Vukovarcima treba je još mrtvih i bolesnih, a na to je Vladu vrlo oštro upozorila i Hrvatska udruga bolničkih liječnika

Politička stranka GLAS medijima je u utorak poslala priopćenje u kojem se referiraju na kolonu sjećanja u Vukovaru s obzirom na aktualno stanje s koronavirusom i epidemiološkim mjerama.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Nacionalni stožer i Vlada ne prestaju selektivno, licemjerno i izrazito opasno uvoditi epidemiološke mjere. Posebno je tragičan posljednji primjer ukidanja ograničenja za skupove s više od 50 ljudi isključivo za kolonu sjećanja u Vukovaru.

U situaciji u kojoj imamo tisuće zaraženih dnevno, a bolnički sustav nam je pred kolapsom, Vlada i Stožer rade iznimku od pravila da bi se održao skup na kojem se očekuju tisuće ljudi. Osim što je takva odluka krajnje nepravedna u situaciji u kojoj nitko ne može čak ni članove obitelji i prijatelje ispratiti s ovog svijeta bez ograničenja, licemjerna je i prema obiteljima onih kojima se povorkom sjećanja odaje počast.

Zadnje što Vukovarcima treba je još mrtvih i bolesnih, a na to je Vladu vrlo oštro upozorila i Hrvatska udruga bolničkih liječnika. A kako Vlada stvarno brine za Vukovar i obitelji stradalih u ratu, imamo crno na bijelo - već godinama se u Vukovaru rađa upola manje djece nego ima umrlih, a svake godine iz grada trajno iseli nekoliko stotina mladih i perspektivnih ljudi", poručili su iz GLAS-a.

 

Komentara 7

Avatar Cornelius
Cornelius
14:46 10.11.2020.

A protiv koga i čega ta kmica-sataraš sekta nije? Samo protiv lapradanja nisu.

LL
lijepa_li si
14:24 10.11.2020.

anka i družina njena su uvijek protiv. anka nema izbora jer konstruktivno nikad ništa nisu napravili. samo parole, samo hamburger

NE
Neo001
14:00 10.11.2020.

Gica i slična bagra bi najradije da mogu izbrisali Vukovar sa lica zemlje, jer Vukovar predstavlaj ono što takvi nsu željeli, Vukovar predstavlja hrvatsku dušu, savjest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije