Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

GLAS protiv kolone sjećanja: Vlada radi iznimku, a Vukovarcima ne treba još mrtvih i bolesnih

Zadnje što Vukovarcima treba je još mrtvih i bolesnih, a na to je Vladu vrlo oštro upozorila i Hrvatska udruga bolničkih liječnika
10. studenoga 2020. u 12:17 7 komentara 273 prikaza
Anka Mrak Taritaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Politička stranka GLAS medijima je u utorak poslala priopćenje u kojem se referiraju na kolonu sjećanja u Vukovaru s obzirom na aktualno stanje s koronavirusom i epidemiološkim mjerama.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Nacionalni stožer i Vlada ne prestaju selektivno, licemjerno i izrazito opasno uvoditi epidemiološke mjere. Posebno je tragičan posljednji primjer ukidanja ograničenja za skupove s više od 50 ljudi isključivo za kolonu sjećanja u Vukovaru.

Zagreb: Sjednica Sabora nastavljena je raspravom o Godišnjem izvješću Vlade RH PROZVALA PREMIJERA Mrak-Taritaš Plenkoviću: 'U Vladi nestalo struje, a generatori ne rade kad je u pitanju zdravstvo'

U situaciji u kojoj imamo tisuće zaraženih dnevno, a bolnički sustav nam je pred kolapsom, Vlada i Stožer rade iznimku od pravila da bi se održao skup na kojem se očekuju tisuće ljudi. Osim što je takva odluka krajnje nepravedna u situaciji u kojoj nitko ne može čak ni članove obitelji i prijatelje ispratiti s ovog svijeta bez ograničenja, licemjerna je i prema obiteljima onih kojima se povorkom sjećanja odaje počast.

Zadnje što Vukovarcima treba je još mrtvih i bolesnih, a na to je Vladu vrlo oštro upozorila i Hrvatska udruga bolničkih liječnika. A kako Vlada stvarno brine za Vukovar i obitelji stradalih u ratu, imamo crno na bijelo - već godinama se u Vukovaru rađa upola manje djece nego ima umrlih, a svake godine iz grada trajno iseli nekoliko stotina mladih i perspektivnih ljudi", poručili su iz GLAS-a.

 

Arheološko nalazište kod Bojne
TAJNA GROBA BROJ 4
Nepoznati hrvatski vladar iz 8. stoljeća otvara novo poglavlje povijesti
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
 • Avatar Cornelius
  Cornelius:

  A protiv koga i čega ta kmica-sataraš sekta nije? Samo protiv lapradanja nisu.

 • lijepa_li si:

  anka i družina njena su uvijek protiv. anka nema izbora jer konstruktivno nikad ništa nisu napravili. samo parole, samo hamburger

 • Neo001:

  Gica i slična bagra bi najradije da mogu izbrisali Vukovar sa lica zemlje, jer Vukovar predstavlaj ono što takvi nsu željeli, Vukovar predstavlja hrvatsku dušu, savjest.