Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glas koncila

Glas Koncila: Vlada nema političke volje za ozdravljenje gospodarstva

vlada
Marko Prpić/PIXSELL
14.04.2010.
u 11:40

Gospodarska kriza i njezine sve teže posljedice u prvome je redu vrijeme koje traži stvarne i učinkovite promjene, navodi Glas Koncila.

Najnoviji broj katoličkog tjednika Glasa Koncila kritizira Vladu zbog nedostatka vizije za oporavak gospodarstva i navodi primjer odbijanja financiranja ekološkog automobila.

"Gospodarska kriza i njezine sve teže posljedice u prvome je redu vrijeme koje traži stvarne i učinkovite promjene, a što nije moguće bez novih projekata i uz dosadašnja pogodovanja određenim interesnim skupinama", piše glavni urednik vlč. Ivan Miklenić, a prenosi Ika, navodeći primjer stava koji je medijima iznijela ministrica zaštite okoliša, rekavši da se prema sadašnjem stanju proračuna ne može "novčano podržati proizvodnja prvoga hrvatskog ekološkog automobila".

 "Taj stav otkriva puno više toga nego što je ministrica željela reći: otkriva da sadašnja vladajuća politička skupina uopće nema vizije da se samo novom tehnologijom i novim proizvodom može nešto značiti na svjetskom tržištu, otkriva da nema političke volje da se novim projektom ozdravlja gospodarstvo, otkriva da se podcjenjuje domaći potencijal i otkriva da se još uvijek ne žele remetiti već podijeljeni monopoli interesnih skupina", ističe vlč. Miklenić.

U tome kontekstu vidi i objavu registra branitelja, koji ocjenjuje kao želju da "određene društvene snage žele javnosti 'baciti kost' da se njome bavi te da tako izostane svaki pritisak javnosti na rješavanje sudbinskih pitanja jer je sadašnje stanje kontroliranog kaosa idealno za određene interesne skupine te koče promjene".

Ključne riječi

Komentara 19

CR
croPOLIT
12:13 14.04.2010.

Glas Koncila pise ono sto smo zanli zadnjih 10 Godina, a sto se tek potvrdilo u zadnjoj godini.

CR
croPOLIT
12:17 14.04.2010.

Kosorka je nepismena zena...ona argumentira na razini nepismenjaka!

DO
doktorica
11:54 14.04.2010.

Bolja bi nam bila Vera Čudina,ona barem ima neku viziju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije