Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJNOVIJI GLAS KONCILA RELATIVIZIRA REZULTATE IZBORA

Glas Koncila: Izbor Ive Josipovića nije nikakav demokratski iskorak

miklenić
Saša Zinaja
13.01.2010.
u 14:34

U najnovijem broju tog tjednika glavni urednik piše kako u hrvatskom društvu stvarni demokratski iskorak nije moguć bez prihvaćanja hrvatskih nacionalnih ciljeva, bez političkog konsenzusa o hrvatskim nacionalnim interesima i prioritetima, bez otvorenosti za punu istinu o svim totalitarizmima ...

Izbori nisu donijeli nikakav novi demokratski iskorak, zaključak je glavnog urednika Glasa Konila vlč. Ivana Miklenića u najnovijem broju toga katoličkog tjednika.

- Ishod predsjedničkih izbora, bez obzira na samu osobu novoga predsjednika, u prvome je redu potvrda kontinuiteta političkog ozračja u hrvatskome društvu - što konačno i najviše odgovara određenim najmoćnijim političkim snagama - te se objektivno ne može govoriti o novom demokratskom iskoraku.

- U hrvatskom društvu stvarni demokratski iskorak nije moguć bez prihvaćanja hrvatskih nacionalnih ciljeva, bez političkog konsenzusa o hrvatskim nacionalnim interesima i prioritetima, bez otvorenosti za punu istinu o svim totalitarizmima: fašizmu, nacizmu i komunizmu i njihovim posljedicama, te bez odustajanja od svih oblika političke podobnosti, nepotizma i istjerivanja partikularnih interesa - piše Miklenić.

Dodaje kako oni birači koji nisu stranački, ideološki ili politički pristrani, a koji su svojim glasom izabrali novoga hrvatskog predsjednika, vjerojatno smatraju da izabrani predsjednik koliko-toliko može pomoći hrvatskom društvu u ostvarivanju toga potrebnog iskoraka.

- Na takvu nadu imaju pravo i svi hrvatski građani - barem tako dugo dok se po njegovim postupcima ne uvjere drugačije. A novoizabrani predsjednik ima legalnu i legitimnu, stvarnu priliku odgovoriti golemim izazovima u suvremenom hrvatskom društvu - služeći zajedničkom dobru cijele hrvatske nacije - piše glavni urednik Glasa Koncila i dodaje kako ovakav ishod izbora "koliko god jedne obradovao, a druge razočarao - što je neizbježno u pluralnom društvu u kojem su normalne različite i oprečne političke opcije, ne samo da nije iznenađenje nego bi bilo upravo čudo da se u sadašnjim hrvatskim društveno-političkim okolnostima dogodilo drugačije".

On kaže i otkako je SDP sada izabranog predsjednika prihvatio kao svoga službenoga kandidata, on je odmah javnosti nametnut kao jedini favorit te je postao službeni kandidat ne samo svoje stranke nego i određenih centara moći koji djeluju daleko od očiju javnosti, a to je uskoro rezultiralo specijalnim medijskim tretmanom, i u neformalnom i u formalnom predizbornom i izbornom razdoblju.

Također upozorava i na gotovo 50-postotnu apstinenciju birača, dodajući da bi "bilo posebno pogubno da se u krugovima izbornih apstinenata rješenja pokuša tražiti na izvaninstitucionalni i nedemokratski način".

Komentara 508

ZL
zlatka
21:13 13.01.2010.

\"on je odmah javnosti nametnut kao jedini favorit te je postao službeni kandidat ne samo svoje stranke nego i određenih centara moći koji djeluju daleko od očiju javnosti, a to je uskoro rezultiralo specijalnim medijskim tretmanom, i u neformalnom i u formalnom predizbornom i izbornom razdoblju\" P anek netko kaže da gosp, Miklečić laže, kad nas večina zna da je upravo tako bilo i da jest tako.

MR
mrko
20:23 13.01.2010.

flok vidiš ovi izbori su pokazali nešto jako zanimljivo ,nudio se veliki vjernik drug Badić i agnostik, velika večina izabrala je ovog drugog. Nevidim zašto Mesić nebi, kako ti kažeš mogao biti kardinal, pa jedan i drugi jako dobro manipuliraju i lažu.

KA
karlovcankica
19:01 13.01.2010.

Prava Bozja Istina, AMEN!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije